Halák a Budaj s prehrami, Ovečkin ukončil strelecké trápenie

NETKY.SK • 6 December 2010, 08:30 • 2 min
Halák a Budaj s prehrami, Ovečkin ukončil strelecké trápenie

Halák a Budaj s prehrami, Ovečkin ukončil strelecké trápenie

slovakia

left justify in out

img

V dvanástich zápasoch zámorskej NHL, ktoré sa hrali v sobotu večer a v noci na nedeľu, vyšli slovenskí hokejisti bez bodového zápisu. Nedarilo sa ani dvojici slovenských brankárov. Colorado s Petrom Budajom prehralo na ľade Tampy Bay 5:6 a St. Louis v bránke s Jaroslavom Halákom podľahol v Edmontone 1:2 po predlžení.
      O výhre Oilers rozhodol nováčik Taylor Hall, ktorý sa v 61. minúte dostal do rýchleho brejku a so stoickým pokojom prekonal Haláka. Gólu predchádzala kolízia prenikajúceho Andyho McDonalda so Shawnom Horcoffom v strednom pásme, po ktorej zostal útočník "bluesmanovô ležať na ľade, čo domáci bleskovo využili na kontru. "Videl som ho padať a povedal som si, že radšej sadnem na koňa. Keď som dostal puk na hokejku, zistil som, že okolo mňa nikto nie je," komentoval pre zámorské médiá rozhodujúcu situáciu 19-ročný Hall. "Z víťazného gólu v predĺžení mám samozrejme radosť. Je môj prvý v NHL," tešila sa tohtoročná draftová jednotka. Napriek tomuto momentu Halák svoj tím niekoľkokrát podržal, pripísal si 24 úspešných zákrokov a vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu. Tou prvou sa stal jeho náprotivok Nikolaj Chabibulin, ktorý zastavil 31 striel hostí. "Náš brankár chytal úžasne. Dal nám dôvod veriť, že nájdeme cestu k víťazstvu," velebil ruského veterána jeho kouč Tom Renney.
      Menej dôvodov na úsmev mal gólman Colorada Peter Budaj. Hráči Tampy Bay ho zasypali 39 pukmi, z ktorých až šesť preniklo za jeho chrbát. Dvadsaťosemročný slovenský reprezentant si tak v 17. sezónnom štarte pripísal šiestu prehru. Hostia neustále doťahovali náskok súpera, za stavu 6:3 pre Lightning dali dva góly, ale na vyrovnanie im už čas nezvýšil. "Ukázali sme nezlomnosť, no dnes to na protivníka nestačilo. Ak chceme vyhrávať, musíme zahrať kvalitne plných 60 minút," uviedol tréner Colorada Joe Sacco.
      Cennú trofej ukoristili hokejisti Los Angeles, Kings v zostave s Michalom Handzušom zdolali vedúci tím Západnej konferencie z Detroitu 3:2 po predĺžení. Víťazný gól vsietila 56 sekúnd pred koncom päťminútovej nadstavby najväčšia hviezda "kráľovô, Slovinec Anže Kopitar. Kings pokorili Red Wings tretíkrát v rade, hoci dvakrát museli otáčať skóre. "Hovorí to o našom charaktere. Súper je všetkým, len nie zlým tímom. Ukrýva v sebe ohromnú palebnú silu. Preto má víťazstvo pre nás obrovskú cenu," zdôraznil Kopitar.
      Z výhry sa tešili aj obrancovia Andrej Meszároš, ktorého Philadelphia zdolala "diablov" z New Jersey 5:3, a Andrej Sekera, ktorého Buffalo triumfovalo nad domácou Ottawou 1:0 po samostatných nájazdoch. Drámu v Scotiabank Palce, v ktorej plnili rolu hlavných postáv obaja brankári, ukončil kanonier Sabres Thomas Vanek. Rakúsky útočník so slovenskou krvou v tretej sérii nájazdov prestrelil delovkou Briana Elliotta, čím rozhodol o tretej prehre "senátorov" v rade. Hokejisti z kanadskej metropoly natiahli sériu bez streleného gólu už na dlhých 177 minút a 30 sekúnd. Zo streleckého trápenia Ottawčanov mal najväčšiu radosť Ryan Miller, brankárska jednotka "šabieľ" zaznamenala druhé čisté konto po sebe a celkovo 19. v profiligovej kariére.
      Bruins vedení kapitánom Zdenom Chárom mali zápas na ľade Toronta dobre rozbehnutý. Na ľade Maple Leafs viedli 2:1, no 42 sekúnd pred treťou sirénou si nechali streliť od Krisa Versteega vyrovnávajúci gól. V rozstrele potom naklonil misky váh na domácu stranu Phil Kessel, ktorý prišiel do Toronta práve z Bostonu. Americký útočník sa tak prvýkrát výraznejšie presadil proti svojmu bývalému tímu, v doterajších siedmich vzájomných dueloch od vlaňajšieho prestupu zaznamenal iba asistenciu. "Je to prvýkrát, čo vyhral bitku. Raz sa to muselo stať. Phil je veľmi talentovaný hokejista a parádny strelec," zložil kompliment Kesselovi jeho bývalý spoluhráč, brankár "medveďov" Tim Thomas.
      Zmiešané pocity mal po stretnutí Washingtonu s Atlantou krídelník Capitals Alexander Ovečkin. Ruský "cár" síce strelil jediný gól domáceho tímu, čím ukončil osobný deväťzápasový strelecký pôst (jeho najdlhší v NHL), no nezabránil prehre 1:3. Hráči z hlavného mesta USA vyslali na Ondřeja Pavelca 46 projektilov, no okrem prebudeného ruského kanoniera nikto z jeho spoluhráčov už nedokázal senzačného českého brankára prekabátiť. "Bol to rušný zápas, mal som kopec roboty. Našťastie, chalani mi veľmi pomohli, keď zblokovali 20 striel," ďakoval spoluhráčom mladý gólman s prezývkou "Pavelectric", ktorý tak dal zabudnúť na svoj desivý kolaps z prvého vzájomného zápasu s Capitals v úvode sezóny.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies