Hala, ktorú vytypovali na ubytovanie migrantov, sa stala terčom podpaľačov

NETKY.SK • 20 September 2015, 16:17 • 2 min
Hala, ktorú vytypovali na ubytovanie migrantov, sa stala terčom podpaľačov

FRANKFURT - Terčom útoku neznámych podpaľačov sa v noci nadnes stala športová hala vo Wertheime v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko na juhozápade Nemecka. Hala bola vytypovaná ako objekt vhodný na ubytovanie migrantov.

slovakia

left justify in out

Polícia v meste Heilbronn dnes informovala, že v objekte sa v čase útoku nikto nenachádzal. Obhliadka sály sa zatiaľ nemohla uskutočniť vzhľadom na škody, ktoré oheň napáchal, napísala agentúra Reuters. Podpaľačský útok sa odohral v čase, keď sa členka vládnej konzervatívnej CDU Gerda Hasselfeldtová pre denník Die Welt vyslovila za sprísnenie podmienok na udeľovanie azylu v Nemecku.

 

Podľa jej názoru tí migranti, ktorí nie sú v nebezpečenstve, by mali Nemecko čo najrýchlejšie opustiť. "Musíme si určiť priority. Potrebujeme energiu a zdroje pre tých, ktorí utekajú pred vojnou a prenasledovaním," zdôraznila. Nemecko nedávno pod náporom migrantov obnovilo kontroly na svojich hraniciach. Prílev utečencov sa počas víkendu zmiernil: kým v piatok ich v Nemecku zaregistrovali 1985, v sobotu ich bolo 1710.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies