Hackerský útok na Ficov web: Prečo sa vzdávam kandidatúry?

NETKY.SK • 28 Marec 2014, 15:13 • 2 min
Hackerský útok na Ficov web: Prečo sa vzdávam kandidatúry?

BRATISLAVA - Na webe www.fico2014.sk sa objavila správa, že sa premiér vzdal kandidatúry vo voľbách.

slovakia

left justify in out

Informácia sa objavila na https://www.fico2014.sk/preco-odstupujem, stránku však už medzičasom stihli zablokovať. Ľubica Končalová z tlačového odboru strany SMER pre netky.sk potvrdila, že sa jednalo pravdepodobne o hackerský útok.

 

Redaktori spravodajského portálu netky.sk však zachytili, ako stránka a vyhlásenie vyzeralo. Uvádzame úplné znenie: 

 

"PREČO SA VZDÁVAM KANDIDATÚRY?

Funkcia prezidenta bude v nasledujúcich rokoch veľmi dôležitá pre rozvoj medziľudskych vzťahov, rovnosti príležitostí, pokoja a spolupráce na Slovensku. O to viac, že štandardné strany sa drobia, a tie veľké držia pokope hlavne ekonomické záujmy ich sponzorov.

 

Preto by budúci prezident mal mať byť nezávislý. Mal by byť čestný a mať silnú podporu medzi ľuďmi. Mal by mať silu a schopnosť trpezlivo pomáhať rozvíjať občiansku spoločnosť. Mal by byť prirodzenou osobnosťou, ktorá pomôže Slovensku využiť hlavne jeho ľudský, pracovný a tvorivý potenciál. Mal by hájiť ekonomické záujmy Slovenska, aby pomohol pre naše deti vytvoriť zdravé a slušné konkurenčné prostredie.

 

S pokorou sa vzdávam kandidatúry na funkciu prezidenta Slovenskej republiky. Myslím si, že práve v tomto okamihu môjho života prišiel čas na sebareflexiu a na splnenie môjho sľubu, že v roku 2014 už v politike nebudem. Cítim, že by som mal zložiť účet za všetko zlé, čo sme spôsobili. Úprimne ma to všetko mrzí. Ďakujem za vašu dôveru a verím, že spoločne nájdeme cestu, ako to napraviť."

 

img

Na webe sa už objavilo aj oficiálne stanovisko: 

 

"„Hacknutím“ internetovej stránky fico2014.sk deň pred voľbami dosiahla antikampaň proti R. Ficovi svoj vrchol. Agresívna antikampaň proti Robertovi Ficovi vrcholí počas volebného moratória. Internetová stránka Roberta Fica bola dnes zákerne nabúraná a boli na nej zverejnené nepravdivé informácie s cieľom poškodiť Roberta Fica.

 

Táto udalosť je len pokračovaním dlhotrvajúcej a hrubej antikampane vedenej rôznymi kvázi nezávislými blogermi, organizovanými aktivistami na sociálnych sieťach či dokonca denníkom SME, ktorej jediným cieľom je vyvolať v ľuďoch pocit nenávisti, ktorý má zabrániť racionálnemu vyhodnoteniu a porovnaniu pripravenosti protikandidátov na kompetentný a profesionálny výkon najvyššej ústavnej funkcie v krajine. Táto sústredená činnosť škodí demokratickej volebnej súťaži a škodí Slovensku ako takému, preto túto formu volebnej súťaže rezolútne odmietame. Veríme, že takéto neférové postupy budú mať opačný efekt a ešte viac zmobilizujú sympatizantov Roberta Fica."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies