Hackeri stiahli zo serverov českého ministerstva viac ako 7-tisíc súborov

NETKY.SK • 2 Február 2017, 07:19 • 2 min
Hackeri stiahli zo serverov českého ministerstva viac ako 7-tisíc súborov

PRAHA - Neznámi hackeri získali v rámci dlhodobého útoku na e-mailový systém českého ministerstva zahraničných vecí okrem iného aj citlivý zápis z rokovania riadiaceho výboru Auditu národnej bezpečnosti z júna minulého roka.

slovakia

left justify in out

Ten pritom z iniciatívy vlády pod patronátom rezortu vnútra pripravoval stratégiu, ako sa má štát brániť proti hackerským útokom.

 

Podľa informácií spravodajského webu Novinky.cz útočníci stiahli zo serverov ministerstva zahraničných vecí aj niektoré z pohľadu štátu strategické informácie, ako aj dáta týkajúce sa vnútorných rozhodovacích procesov na ministerstve. Vyplýva to analýzy špecializovaného Národného centra kybernetickej bezpečnosti spadajúceho pod Národný bezpečnostný úrad z 25. januára tohto roku.

 

Od 8. januára minulého roka do 18. januára 2017 hackeri stiahli zo serverov českého ministerstva zahraničných vecí 7119 súborov, a to od 168 užívateľov. Zo schránky ministra Lubomíra Zaorálka bolo takto stiahnutých 48 dokumentov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies