Guľa má s 21-kou zatiaľ stopercentnú bilanciu, gól brankára Rodáka nám udržal postupové nádeje

NETKY.SK • 12 September 2018, 09:34 • 2 min
Guľa má s 21-kou zatiaľ stopercentnú bilanciu, gól brankára Rodáka nám udržal postupové nádeje

REYKJAVÍK - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov zvládli utorňajší duel kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy tejto vekovej kategórie, ktoré sa uskutočnia v Taliansku a San Maríne.

slovakia

left justify in out

V Reykjavíku, hlavnom meste Islandu, zdolali domácich rovesníkov po hektickom priebehu 3:2. Tri body pre slovenských mladíkov zariadil brankár Marek Rodák. Gólman pôsobiaci v druhej najvyššej anglickej súťaži v drese Rotherhamu skóroval po rohovom kope hlavou v nadstavenom čase druhého dejstva a nadviazal na presné zásahy Lászlóa Bénesa a Tomáša Vestenického.

"Úžasný zápas. Toto sa zažíva možno raz za kariéru, hráčsku i trénerskú dokopy. Nezlomná vôľa chlapcov otočila všetky negatívne momenty v zápase, teda nepremenenú penaltu, inkasovaný gól a potom druhý z pokutového kopu v nadstavenom čase," povedal pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ) tréner reprezentácie do 21 rokov Adrián Guľa.

Jeho zverenci mali na severe Európy hernú prevahu a už v 13. min mohli ísť do vedenia. Kapitán Denis Vavro však nepremenil pokutový kop a o dvadsať minút neskôr sledoval presnú strelu islandského lídra ofenzívy Alberta Gudmundssona, ktorý otvoril skóre. Slováci vyrovnali až po zmene strán v 58. min zásluhou Bénesovej koncovky spoza šestnástky a s blížiacim sa záverom otvárali hru.

 

Islanďania viackrát pohrozili z nebezpečných brejkov, no v posledných sekundách riadneho hracieho času sa presadil striedajúci Vestenický a zdalo sa, že o víťazovi stretnutia je rozhodnutie. Vzápätí prišiel zbytočný faul Michala Sipľaka v šestnástke a nariadenú penaltu premenil Gudmundsson. Ani v tomto momente sa slovenský tím nevzdal a v záverečných momentoch vrhol všetko do ofenzívy. V 94. min vnikol do šestnástky Islandu gólman SR Rodák, uvoľnil sa a po rohovom kope umiestnil hlavou loptu do siete.

Na udržanie si postupových šancí do baráže európskeho šampionátu potrebovali mladí Slováci bezpodmienečne uspieť. Preto za nerozhodného stavu v závere riskovali a tréner Guľa poslal do hry trojicu ofenzívnych hráčov. Pri striedaniach mal napokon šťastnú ruku. Presný zásah na 2:1 zabezpečili noví muži na ihrisku - centroval Andrej Fábry a skóroval Vestenický. Na rozhodujúci gól prihral Rodákovi ďalší striedajúci futbalista Nikolas Špalek. "Pomohlo nám striedanie, noví Fábry s Vestenickým zabrali, takto by mal fungovať mančaft, ten náš ukázal obrovskú kolektívnu silu. Ďakujem hráčom za neskutočný zážitok," pokračoval Guľa.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies