Grilované kuracie stehná
Suroviny: 1 PL polohrubej múky, 1 ČL mletej papriky, 1 ČL mletého čierneho korenia,1 ČL sušeného cesnaku, 2 rozdrvené čili papricky,1 ČL sušeného tymiánu, 8 spodných kuracích stehien bez kože, 1 PL olivového oleja, petržlenová vňať na ozdobenie, soľ.
Príprava receptu: Gril rozohrejeme na strednú teplotu.Do igelitového vrecka dáme múku, mletú papriku, sušený cesnak, čili papričky, korenie, tymián a štipku soli. Obsah vrecka dobre pretrasieme. Do každého stehna urobíme 2 zárezy a potrieme ich olejom. Po jednom ich vkladáme do vrecka s ochutenou múkou, v ktorej ich obalíme. Nadbytočnú múku otrasieme a stehná uložíme na grilovaciu mriežku.Grilujeme 25 minút a často ich obraciame.

Carne asada
Suroviny: plátky hovädzieho zadného - tenké, 2 PL limetkovej štavy, 3 PL citrónovej šťavy, 4 PL pomarančovej šťavy, 4 strúčiky pretlačeného cesnaku, na drobno posekaná cibuľa, tabasco, čerstvé čierne korenie
Príprava receptu: Na marinádu zmiešame citrusové šťavy, cesnak, tabasco, cibulu a čierne korenie. Mäso v nej necháme marinovať cez noc. Po vybratí odstránime marinádu a grilujeme asi 10min. (5min každá strana) na stredne prepečené. Mäso si potom môžeme nasekať na pásiky a zabaliť do tortilly so zeleninou podľa chuti.

Pleskavica
Suroviny: mleté bravčové mäso cca 500g, mladá cibuľka, soľ, korenie, vegeta, grilovacie korenie špeciál, cesnak, 1ČL horčice (nemusí byť), na potretie olivový olej
Príprava receptu: Prísady zmiešame dohromady, dobre spracujeme a vytvoríme si placky ako dlaň a vysoké max. 1 cm, ktoré mierne potrieme olivovým olejom a grilujeme. Netreba dávať vajce, mäsko drží pekne pohromade. Podávame so šalátom, alebo aj v žemli ako hamburger.

Grilovaný pstruh s bylinkami
Suroviny: pstruh, soľ, kôpor, petržleňová vňať, citrón
Príprava receptu: Umytých, osušených a plutiev zbavených pstruhov osolíme zvnútra, aj zvonka po oboch stranách. Poriadne ich hlavne zvnútra "obylinkujeme" nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom a šup s nimi na veľký uzatvárací rošt. Grilujeme z každej strany 6-8 minút. Pstruha pokvapkáme na záver citrónovou šťavou.

Grilovaný kozí syr s poľníčkom a cherry rajčinkami
Suroviny: kozí syr, poľníček, cherry paradajky, mrkva, francúzska horčica , olej , med, citrónová šťava
Príprava receptu: Syr rozrežieme na polovicu, môžeme potrieť troškou grilovacieho korenia a položíme na gril. Opekáme z oboch strán. Ako prílohu podávame zeleninu- poľníček, cherry paradajky, mrkvu a zálievku pozostávajúcu z francúzskej horčice, oleja, medu a citrónovej šťavy.

Prajeme dobrú chuť.
Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.