Grilovacia sezóna je v plnom prúde

NETKY.SK • 5 Jún 2017, 9:0 • 2 min
Grilovacia sezóna je v plnom prúde

BRATISLAVA - Teplé počasie, chladené nápoje a grilované jedlá... Takto si mnohí predstavujú krásny deň. Ak aj vy patríte medzi nich inšpirujte sa našimi receptami na grilované jedlá.

slovakia

left justify in out

Grilované kuracie stehná

 

Suroviny: 1 PL polohrubej múky, 1 ČL mletej papriky, 1 ČL mletého čierneho korenia,1 ČL sušeného cesnaku, 2 rozdrvené čili papricky,1 ČL sušeného tymiánu, 8 spodných kuracích stehien bez kože, 1 PL olivového oleja, petržlenová vňať na ozdobenie, soľ.

 

Príprava receptu: Gril rozohrejeme na strednú teplotu.Do igelitového vrecka dáme múku, mletú papriku, sušený cesnak, čili papričky, korenie, tymián a štipku soli. Obsah vrecka dobre pretrasieme. Do každého stehna urobíme 2 zárezy a potrieme ich olejom. Po jednom ich vkladáme do vrecka s ochutenou múkou, v ktorej ich obalíme. Nadbytočnú múku otrasieme a stehná uložíme na grilovaciu mriežku.Grilujeme 25 minút a často ich obraciame.

 

obrazok

 

Carne asada

 

Suroviny: plátky hovädzieho zadného - tenké, 2 PL limetkovej štavy, 3 PL citrónovej šťavy, 4 PL pomarančovej šťavy, 4 strúčiky pretlačeného cesnaku, na drobno posekaná cibuľa, tabasco, čerstvé čierne korenie

 

Príprava receptu: Na marinádu zmiešame citrusové šťavy, cesnak, tabasco, cibulu a čierne korenie. Mäso v nej necháme marinovať cez noc. Po vybratí odstránime marinádu a grilujeme asi 10min. (5min každá strana) na stredne prepečené. Mäso si potom môžeme nasekať na pásiky a zabaliť do tortilly so zeleninou podľa chuti.

 

obrazok

 

Pleskavica

 

Suroviny: mleté bravčové mäso cca 500g, mladá cibuľka, soľ, korenie, vegeta, grilovacie korenie špeciál, cesnak, 1ČL horčice (nemusí byť), na potretie olivový olej

 

Príprava receptu: Prísady zmiešame dohromady, dobre spracujeme a vytvoríme si placky ako dlaň a vysoké max. 1 cm, ktoré mierne potrieme olivovým olejom a grilujeme. Netreba dávať vajce, mäsko drží pekne pohromade. Podávame so šalátom, alebo aj v žemli ako hamburger.

 

obrazok

 

Grilovaný pstruh s bylinkami

 

Suroviny: pstruh, soľ, kôpor, petržleňová vňať, citrón

 

Príprava receptu: Umytých, osušených a plutiev zbavených pstruhov osolíme zvnútra, aj zvonka po oboch stranách. Poriadne ich hlavne zvnútra "obylinkujeme" nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom a šup s nimi na veľký uzatvárací rošt. Grilujeme z každej strany 6-8 minút. Pstruha pokvapkáme na záver citrónovou šťavou.

 

obrazok

 

Grilovaný kozí syr s poľníčkom a cherry rajčinkami

 

Suroviny: kozí syr, poľníček, cherry paradajky, mrkva, francúzska horčica , olej , med, citrónová šťava

 

Príprava receptu: Syr rozrežieme na polovicu, môžeme potrieť troškou grilovacieho korenia a položíme na gril. Opekáme z oboch strán. Ako prílohu podávame zeleninu- poľníček, cherry paradajky, mrkvu a zálievku pozostávajúcu z francúzskej horčice, oleja, medu a citrónovej šťavy.

 

obrazok

 

Prajeme dobrú chuť.

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona