Griezmann najlepším hráčom turnaja podľa expertov UEFA

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 16:47 • 2 min
Griezmann najlepším hráčom turnaja podľa expertov UEFA

PARÍŽ - Francúzsky reprezentant Antoine Griezmann získal ocenenie pre najlepšieho hráča domácich futbalových ME 2016. Informoval o tom oficiálny web kontinentálneho šampionátu.

slovakia

left justify in out

O Griezmannovom triumfe rozhodla 13-členná komisia technických pozorovateľov Európskej futbalovej únie (UEFA), v ktorej nechýbali niekdajší dlhoročný tréner Manchestru United Alex Ferguson, bývalý kormidelník FC Everton David Moyes, niekdajší anglický reprezentant Gareth Southgate či bývalý kouč Werderu Brémy Thomas Schaaf.

Dvadsaťpäťročný útočník Atlética Madrid sa stal najlepším kanonierom európskeho šampionátu, jeho poltucet gólov pomohol hostiteľom k prieniku do finále, v ňom však v nedeľu nestačili na Portugalčanov a podľahli im 0:1 po predĺžení.

 

Griezmann si prvý presný zásah na ME pripísal v skupinovej fáze proti Albánsku (2:0), potom v osemfinále proti Írsku (2:1) dal obidva góly svojho tímu, vo štvrťfinále proti Islandu (5:2) skóroval raz a v semifinálovom stretnutí proti úradujúcemu majstrovi sveta Nemecku (2:0) sa postaral o obidva zásahy, prvý z nich bol z pokutového kopu. Pridal aj dve gólové asistencie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies