Grécky premiér zrekonštruoval vládu, vymenil aj ministra financií

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 19:10 • 2 min
Grécky premiér zrekonštruoval vládu, vymenil aj ministra financií

ATÉNY - Grécky premiér Antónis Samarás v pondelok uskutočnil reorganizáciu svojej konzervatívnej vlády, v rámci ktorej opustil post aj minister financií Giánnis Stournarás.

slovakia

left justify in out

Ten by mal podľa miestnych médií teraz získať post guvernéra gréckej centrálnej banky. Práve Stournarás viedol za Grécko tohtoročné kľúčové rokovania s Európskou úniou a Medzinárodným menovým fondom, výsledkom ktorých bol návrat krajiny na finančné trhy. Samarás rekonštrukciou reagoval na slabé výsledky vo voľbách do Európskeho parlamentu, v ktorých radikálne klesla podpora jeho stredopravicovej strany Nová demokracia. Stournarása nahradí prominentný ekonóm Gkíkas Chardoúvelis . Svoje posty opustia aj šéfovia rezortov vnútra, verejného poriadku, školstva, kultúry a zdravotníctva.

 

Uplynulé voľby do EP vyhrala opozičná Koalícia radikálnej ľavice (SYRIZA), ktorej dalo hlas viac ako 21 percent voličov a obsadí šesť kresiel v europarlamente. Druhá Nová demokracia v porovnaní s minulými voľbami do EP získala o takmer desať percent menšiu podporu a zastupovať ju bude len päť europoslancov. Za Grécko budú v EP sedieť aj neonacisti zo Zlatého úsvitu, umiernení ľavičiari z hnutia Olivovník, komunisti a zástupcovia dvoch ďalších menších strán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies