Sulík potvrdil prezidentke stanovisko SaS. Ak Matovič nepodá demisiu, strana odchádza z vlády

NETKY.SK • 16 Marec 2021, 18:30 • 2 min
Sulík potvrdil prezidentke stanovisko SaS. Ak Matovič nepodá demisiu, strana odchádza z vlády

BRATISLAVA - Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík hovoril dnes s prezidentkou Zuzanou Čaputovou o prípadnom vystúpení SaS z koalície a vlády.

slovakia

left justify in out

Uviedol to po ich spoločnom stretnutí. Traja ministri liberálov podajú podľa slov Sulíka demisiu a strana opustí vládu, ak premiér Igor Matovič (OĽaNO) neodstúpi z postu premiéra do stredy 24. marca.

Sulík podotkol, že poslanecký klub, republiková rada aj členská základňa SaS je jednotná. „My nebudeme pod Igorom Matovičom ďalej vo vláde, lebo sa stávame spoluzodpovední za to katastrofálne vedenie vlády a za túto situáciu,“ povedal.

 

img

Šéf SaS by sa podľa svojich slov rád stretol s poslancami hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO). Dnes telefonoval s predsedom klubu Michalom Šipošom.

 

„Ja by som sa rád rozprával s poslancami OĽaNO. Viacerých poznám, s viacerými mám aj dobré vzťahy, ale nechcem to robiť šéfovi klubu poza chrbát,” dodal.

 

Sulík tiež nevylúčil, že ak SaS odíde z vlády, Matovič sa pokúsi udržať pri moci rôznymi variáciami od menšinovej vlády až po hľadanie podpory u napríklad odídencov od Kotlebovcov

 

„Je tam niekoľko poslancov, ktorí odišli od Mariana Kotlebu. To je zrejmé. Je tam poslanec Podmanický, ktorý odišiel zo Smeru. Neviem, koho všetkého Igor Matovič osloví, keď si raz povie, že bude do posledného dňa a poslednej kvapky krvi sa snažiť udržať na truc," skonštatoval šéf SaS.

 

Súvisiaci článok: Prezidentka diskutovala s Matovičom o vládnej kríze. Detaily ich rozhovoru premiér odmietol komentovať



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies