Grécko je podľa Tsiprasa blízko k uzavretiu dohody s veriteľmi

NETKY.SK • 5 August 2015, 14:04 • 2 min
Grécko je podľa Tsiprasa blízko k uzavretiu dohody s veriteľmi

ATÉNY - Grécko je blízko k uzavretiu dohody s veriteľmi o treťom záchrannom úvere, ktorá ukončí pochybnosti o udržaní krajiny v eurozóne.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes grécky premiér Alexis Tsipras. 
     

Tsipras počas návštevy na ministerstve poľnohospodárstva v Aténach novinárom povedal, že rokovania sú aj napriek určitým ťažkostiam v záverečnej fáze. Vláda dúfa, že dohoda s veriteľmi ukončí neistotu v súvislosti s budúcnosťou Grécka a jeho udržaním v eurozóne. Dodal však, že záťaž, ktorú ponesú na svojich pleciach daňoví poplatníci, musí byť rozložená rovnomerne.
     

Nikos Fylis, šéf parlamentného klubu vládnej strany Syriza, dnes zase uviedol, že Grécko sa chce dohodnúť s veriteľmi na treťom záchrannom programe, aby nemuselo žiadať o ďalší preklenovací úver. Atény majú totiž 20. augusta splatiť Európskej centrálnej banke dlhopisy v hodnote 3,2 miliardy eur. Preto by chceli uzavrieť dohodu s veriteľmi čo najskôr, najlepšie už tento týždeň, aby im stihli včas uvoľniť prvú splátku z nového úveru.
     

Grécky minister financií Euklid Tsakalotos a jeho kolegovia z vlády dnes začali ďalšie kolo rokovaní s veriteľmi, ktoré sa zameria najmä na privatizáciu štátnych podnikov. Atény dúfajú, že im predaj štátneho majetku prinesie 50 miliárd eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies