Grécki anarchisti plánujú útoky a nepokoje počas Obamovej návštevy

NETKY.SK • 11 November 2016, 19:27 • 2 min
Grécki anarchisti plánujú útoky a nepokoje počas Obamovej návštevy

ATÉNY - Grécka extrémistická skupina Sprisahanie buniek ohňa (SPF) vyzvala anarchistov na podnikanie útokov a vyvolávanie nepokojov počas návštevy amerického prezidenta Baracka Obamu, ktorá sa uskutoční na budúci týždeň. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Skupina vyzýva anarchistov, aby počas Obamovej návštevy Atén v dňoch 15.-16. novembra "narúšali jej priebeh... a podnikali diverzné akcie". Skupina dnes na jednej z ľavicových internetových stránok zverejnila príspevok, v ktorom anarchistov vyzýva, aby dali v týchto dňoch ostatným pocítiť trochu násilia, ktoré "my prežívame každý deň".

 

Grécke anarchistické skupiny plánujú usporiadať 15. novembra protestný pochod k budove amerického veľvyslanectva v Aténach. Podobné protesty, ktoré sa konali v roku 1999 počas návštevy vtedajšieho prezidenta Billa Clintona, viedli k rozsiahlym nepokojom.

 

SPF zorganizovala v minulosti viacero bombových útokov na sudcov, policajtov a iných predstaviteľov štátnej moci. Pri útokoch nikto nezahynul a ich obete utrpeli len ľahšie zranenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies