Gréckeho krajne pravicového poslanca zatkli v reakcii na prejav v parlamente

NETKY.SK • 18 Jún 2018, 13:02 • 2 min
Gréckeho krajne pravicového poslanca zatkli v reakcii na prejav v parlamente

ATÉNY - Grécka protiteroristická polícia zadržala v pondelok krajne pravicového poslanca Konstantinosa Barbarusisa, ktorý je podozrivý z vlastizrady. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Poslanec sa jej dopustil údajne tým, keď minulý piatok v parlamente apeloval, aby grécke ozbrojené sily zatkli vedenie krajiny a zabránili uzavretiu dohody o novom názve pre Macedónsko, ku ktorej po rokoch rokovaní dospeli oba tieto štáty. Predbežná dohoda o novom názve bola podpísaná nedeľu a plná ratifikácia bude trvať ešte celé mesiace.

 

Grécka polícia informovala, že Barbarusisa zatkla v pondelok v jeho dome v severnom predmestí Atén Penteli. Podľa agentúry AP poslanec pri zatýkaní nekládol žiadny odpor. Barbarusis je poslancom strany Zlatý úsvit (Chrysi avgi). Jej predseda Nikos Michaloliakos však uviedol, že Barbarusisovo vyhlásenie nie je v súlade so straníckou líniou, a informoval, že Barbarusisa vylúčili z frakcie, ktorej členovia však jeho príspevku v diskusii aplaudovali.

 

Príkaz na poslancovo zadržanie vydala grécka prokuratúra už minulý piatok. Barbarusis sa svojmu zadržaniu vyhol tak, že polícii ušiel po diaľnici.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies