Odsúdili kamaráta Mariana Kočnera

NETKY.SK • 7 Február 2022, 16:43 • 2 min
Odsúdili kamaráta Mariana Kočnera

PEZINOK - Podnikateľa Mariána Sisáka, stíhaného aj v kauze Syseľ, odsúdili na úhrnný trojročný trest odňatia slobody so štvorročným odkladom.

slovakia

left justify in out

Samosudkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku ho uznala vinným zo zločinu poškodzovania finančných záujmov EÚ v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s pokusom prečinu subvenčného podvodu. Rozsudok nie je právoplatný. TASR to uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

 

img

 

Okrem toho má povinnosť zúčastniť sa na výchovnom programe, "súčasťou ktorého bude účasť na hlavnom pojednávaní Špecializovaného trestného súdu, predmetom ktorého bude prejednanie trestných činov poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev alebo subvenčného podvodu".

 

Prečítajte si tiež: Odsúdili jedného z obvinených v kauze Mýtnik

 

Pondelkové pojednávanie sa konalo bez prítomnosti obžalovaného. Po tom, ako na predošlých pojednávaniach vypočuli viacerých svedkov, súd pred vyhlásením rozsudku pristúpil k vykonávaniu listinných dôkazov.

 

img

Marian Kočner 

 

NAKA zadržala v rámci akcie Syseľ v októbri 2021 okrem Sisáka aj bývalého sudcu Okresného súdu Vranov nad Topľou Miroslava Nováka. Dôvodom je korupčná trestná činnosť. Podľa medializovaných správ Sisák je priateľom podnikateľa Mariana Kočnera, právoplatne odsúdeného v kauze televíznych zmeniek TV Markíza.

 

Možno vás zaujme: Kočnerovi už zaistili majetok v hodnote 15 miliónov eur!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies