VIDEO: Prerušeným zápasom v Premier League sa už zaoberá polícia, vedenie United s ňou spolupracuje

NETKY.SK • 3 Máj 2021, 21:32 • 2 min
VIDEO: Prerušeným zápasom v Premier League sa už zaoberá polícia, vedenie United s ňou spolupracuje

MANCHESTER - Anglický futbalový klub Manchester United úzko spolupracuje s miestnou políciou na identifikácii osôb, ktoré v nedeľu násilím vnikli na štadión Old Trafford a spôsobili tým odklad duelu Premier League medzi domácimi United a FC Liverpool.

slovakia

left justify in out

Vedenie "červených diablov" zdôraznilo, že nežiada o tresty pre osoby, ktoré pokojnou formou protestovali proti majiteľom z USA. "Kým mnoho našich fanúšikov sa rozhodlo vyjadriť svoj postoj mierumilovne, mnohí chceli narušiť prípravu mužstva aj samotný zápas," uvádza sa vo vyhlásení Manchestru United.

 


Klub tiež na pravú mieru uviedol dohady, že násilníci na štadión vnikli bránou, ktorú zamestnanci arény nechali odomknutú. Presne opísali dva spôsoby, kadiaľ sa násilníci dostali do priestorov Old Traffordu. Jeden z nich bol vylomením dvier určených pre vstup zdravotne znevýhodnených priaznivcov k hracej ploche.

"Keďže prišlo k poškodzovaniu majetku aj napadnutiu príslušníkov bezpečnostných zložiek, teraz je to záležitosť polície. Neprajeme si, aby boli potrestaní fanúšikovia demonštrujúci pokojnou formou, s políciou však spolupracujeme na identifikácii osôb, ktoré sa podieľali na kriminálnych aktivitách."

 

img

 

"Okrem trestno-právnej zodpovednosti každého z nich potrestáme aj interne, ak pôjde o držiteľov permanentiek či členov oficiálneho fanklubu," uviedli zástupcovia klubu.

Zatiaľ nie je známy termín odloženého zápasu, do konca sezóny však zostáva už len niekoľko týždňov. Manchester United navyše stále účinkuje v pohárovej Európe, v semifinále Európskej ligy vo štvrtok absolvuje odvetu proti talianskemu AS Rím. Prvý duel vyhrali Angličania u súpera vysoko 6:2.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona