Grécke banky podľa ECB nebudú potrebovať ďalšiu rekapitalizáciu

NETKY.SK • 1 December 2015, 08:17 • 2 min
Grécke banky podľa ECB nebudú potrebovať ďalšiu rekapitalizáciu

ATÉNY - Grécke banky nebudú potrebovať ďalšiu rekapitalizáciu po skončení tej aktuálnej, v rámci ktorej získajú dodatočný kapitál vo výške 14,4 mld. eur. Uviedol to Rasmus Rüffer, šéf divízie stratégie monetárnej politiky Európskej centrálnej banky (ECB).

slovakia

left justify in out

Rekapitalizácia gréckych bánk by sa mala skončiť počas nasledujúcich dní. Uskutočnila sa prostredníctvom mixu súkromných a verejných zdrojov. Tieto peniaze umožnia bankám zvládnuť aj nepriaznivý scenár, ktorý počíta s poklesom ekonomiky a výraznejším objemom nesplácaných úverov. Podľa Rüffera sú náznaky, že by bola potrebná ďalšia rekapitalizácia neodôvodnené.


ECB v októbri hodnotila kvalitu aktív štyroch najväčších gréckych bánk a taktiež záťažové testy. Grécke banky oslabili pod vplyvom politickej nestability, čo viedlo k výraznému odlevu bankových vkladov. V krajine začali v júli platiť kapitálové kontroly, ktoré sú v platnosti aj v súčasnosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies