Počet nových prípadov nákazy v Číne sa mierne zvýšil, hlásia aj úmrtie

NETKY.SK • 6 Apríl 2020, 06:53 • 2 min
Počet nových prípadov nákazy v Číne sa mierne zvýšil, hlásia aj úmrtie

PEKING - Pevninská Čína hlásila v pondelok 39 ďalších prípadov nákazy novým koronavírusom za uplynulý deň. Všetci z týchto infikovaných okrem jedného ochoreli v zahraničí. Ide o nárast v porovnaní s 30 prípadmi potvrdenými deň predtým, informovali agentúry AP a Reuters.

slovakia

left justify in out

Chorobe COVID-19 podľahol 5. apríla v Číne jeden človek. Za tento deň v krajine zaevidovali nárast bezpríznakových prípadov o ďalších 78 na celkovo 1047 ľudí, ktorých pozorujú, vyplýva z údajov Národnej zdravotníckej komisie platných k nedeľňajšej polnoci. V sobotu bolo takýchto prípadov 47.

 

Zrejme sa bude opäť voľne cestovať

V stredočínskom meste Wu-chan, kde sa pandémia koronavírusu vlani v decembri začala, opäť nepribudli nové prípady nákazy ani podozrenia z infekcie. V rámci postupného uvoľňovania karanténnych opatrení by tam v stredu mali po 14 týždňoch odvolať zákaz cestovania von z mesta.

 

V Číne od začiatku epidémie zaznamenali celkovo 81.708 prípadov nákazy a 3331 úmrtí v dôsledku ochorenia COVID-19, spôsobovaného koronavírusom SARS-CoV-2, uvádza AP.

 

 

Boja sa druhej vlny

Hoci počet nových infekcií v krajine v minulých týždňoch rapídne poklesol, čínske úrady sa obávajú možnej druhej vlny nákazy v súvislosti s množiacimi sa prípadmi zavlečenia infekcie zo zahraničia.

 

Peking preto zaviedol prísne opatrenia, v rámci ktorých zakázal väčšine cudzincov vstup na čínske územie a obmedzil počet i kapacitu medzinárodných letov. Mnohé čínske mestá zaviedli povinnú 14-dňovú karanténu pre osoby prichádzajúce spoza hraníc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies