Grécka vláda je pripravená odložiť realizáciu niektorých predvolebných sľubov

NETKY.SK • 14 Marec 2015, 14:12 • 2 min
Grécka vláda je pripravená odložiť realizáciu niektorých predvolebných sľubov

CERNOBBIO - Grécka vláda chce dosiahnuť dohodu s európskymi partnermi o potrebných reformách najneskôr 20. apríla. Aby to docielila, je pripravená aj odložiť realizáciu niektorých predvolebných sľubov.

slovakia

left justify in out

Povedal to v piatok (13.3.) na okraj ekonomickej konferencie Ambrosetti Forum, ktorá sa koná každý rok pri talianskom jazere Como, grécky minister financií Janis Varufakis. Informovali o tom agentúra Reuters a portál Greek Reporter.
      

Súčasná grécka ľavicová vláda sa dostala k moci koncom januára najmä vďaka sľubom o ukončení nepopulárnych úsporných opatrení a vyrokovaní výhodnejších podmienok splácania dlhu. Narazila však na odpor európskych krajín, ktoré odmietajú robiť Aténam príliš veľké ústupky.
      

Európski partneri koncom februára súhlasili s predĺžením záchranného programu, ktorý sa mal ukončiť 28. februára, o štyri mesiace. To však stále neumožňuje Grécku prístup k poslednej čiastke zo záchranného programu. Podmienkou na získanie peňazí je zoznam reforiem, ktoré chcú Atény v tomto období uskutočniť, ich schválenie medzinárodnými veriteľmi a uvedenie do praxe. Práve tento týždeň sa v Bruseli začali rokovania zástupcov gréckej vlády a medzinárodných veriteľov a technickí experti začali pracovať v Aténach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies