Gréci na budúci týždeň dostanú z eurovalu 7,5 miliardy

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 14:30 • 2 min
Gréci na budúci týždeň dostanú z eurovalu 7,5 miliardy

BRUSEL - Správna rada eurovalu, čiže Európskeho mechanizmu pre stabilitu (ESM), schváli uvoľnenie ďalšej tranže pomoci Grécku v sume 7,5 mld. eur v piatok a peniaze budú vyplatené začiatkom budúceho týždňa.

slovakia

left justify in out

Uviedli to v stredu predstavitelia Európskej únie. Ministri financií eurozóny, ktorí sú guvernérmi ESM, sa vo štvrtok stretnú v Luxemburgu na valnom zhromaždení. Majú podpísať upravené memorandum o porozumení o núdzovej pomoci Grécku po tom, ako Atény v uplynulých mesiacoch prijali dohodnuté reformy.


Schválenie aktualizovaného memoranda o porozumení otvorí cestu pre to, aby správna rada ESM, ktorú tvoria námestníci ministrov financií eurozóny, v piatok rozhodla o uvoľnení peňazí začiatkom budúceho týždňa. Suma 7,5 mld. eur je prvou časťou celkovej tranže v objeme 10,3 mld. eur, ktoré má Grécko dostať na základe dohody dosiahnutej medzi ministrami financií eurozóny v máji. Zvyšných 2,8 mld. eur sa má vyplatiť v nadchádzajúcich mesiacoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies