Gréci musia konečne začať vážne rokovať so zahraničnými veriteľmi

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 10:51 • 2 min
Gréci musia konečne začať vážne rokovať so zahraničnými veriteľmi

BERLÍN - Pred nadchádzajúcim rokovaním ministrov financií eurozóny žiada Berlín grécku vládu, aby teraz konečne začala vážne rokovať so svojimi veriteľmi.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom agentúra DPA. Rokovania s veriteľmi, Trojkou, ktorú tvoria zástupcovia EÚ, Medzinárodného menového fondu (MMF) a Európskej centrálnej banky (ECB), sa v skutočnosti ešte vôbec nezačali. Dnes to vo vysielaní rozhlasovej stanice Deutschlandfunk povedal štátny tajomník spolkového ministerstva financií Steffen Kampeter. Dodal, že teraz by sa mala čo najrýchlejšie vyjasniť finančná situácia krajiny. Samotné Atény hovoria o svojich naliehavých finančných problémoch, ale ich veritelia nemajú presné údaje o schodku gréckeho štátneho rozpočtu.

 

"Nestačí si vymieňať len neprívetivé listy, ale treba sa pustiť do tvrdej práce a diskusií," povedal Kampeter. Nedáva veľký zmysel, aby sa pri nejasných údajoch uvažovalo o jednotlivých účinných opatreniach.

 

Atény musia konečne vážne pokračovať v reformách. Potom "nepotrebujeme, aby sme premýšľali o alternatívnych scenároch", dodal štátny tajomník. Iba dodržiavanie zmlúv a plnenie záväzkov je kľúčom, ktorý posunie Grécko vpred.

 

 

3 jns gl

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies