Moniku Jankovskú previezli na Úrad špeciálnej prokuratúry, údajne plánuje spolupracovať s políciou

NETKY.SK • 27 Október 2020, 14:00 • 2 min
Moniku Jankovskú previezli na Úrad špeciálnej prokuratúry, údajne plánuje spolupracovať s políciou

BRATISLAVA – Bývalú štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti Moniku Jankovskú previezli z banskobystrickej väznice na Úrad špeciálnej prokuratúry v Pezinku.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesol spravodajský portál tvnoviny.sk. Jankovská čelí obvineniam z korupcie a marenia spravodlivosti. Podľa dostupných informácií, sa bývalá štátna tajomníčka rozhodla spolupracovať s vyšetrovateľmi a objasniť ďalšiu závažnú trestnú činnosť vysokopostavených osôb výmenou za zníženie trestu. Jankovská je pritom spájaná so zadržaným podnikateľom Marianom Kočnerom, ktorý sa taktiež nachádza za mrežami a čelí viacerým podozreniam z páchania trestných činov. 

 

img

 

Súvisiaci článok: Jankovská riskuje svoje zdravie, protestnú hladovku drží už takmer týždeň

 

Bývalá sudkyňa pred pár týždňami vyhlásila hladovku. Dôvodom bolo, že nesúhlasila s postupom orgánov činných v trestnom konaní voči jej osobe. Tu po viac ako týždni zvdala, pretože hrozilo, že si privodí vážne zdravotné problémy.

 

Podľa informácií televízie Markíza, mala Jankovská pár dňami poslať z väzenia list dozorujúcej prokurátorke v kauze Búrka Valérii Simonovej. Pričom sa tiež mala pokúsiť skontaktovať sa so šéfom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislavom Zurianom, ktorému tiež odoslala niekoľko listov.

 

img

 

V nich mu mala údajne Jankovská sľúbiť priznanie a následnú spoluprácu. Zároveň chcela poskytnúť užitočné informácie, ktoré by sa mohli týkať ďalších prominentných osôb. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Monike Jankovskej ani hladovka nepomohla. Vo väzení ostane minimálne do jari

 

Jankovkej právny zástupca Peter Erdös, ktorý sa taktiež dostavil na úrad, však odmietol tieto informácie bližšie komentovať. "Na žiadosť mojej klientky sa nebudem k dnešnému dňu vyjadrovať," uviedol v skratke Erdös. 

 

V utorok doobeda si bývalú štátnu tajomníčku nechala priviezť z Banskej Bystrice prokurátorka priamo na Úrad špeciálnej prokuratúry. Okrem Simonovej má byť na stretnutí aj minimálne jeden nadriadený dozorujúcej prokurátorky.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies