Götze sa neobáva návratu do Dortmundu

NETKY.SK • 21 November 2013, 16:33 • 2 min
Götze sa neobáva návratu do Dortmundu

MNÍCHOV - Ofenzívny stredopoliar nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov Mario Götze sa neobáva návratu do Dortmundu pred sobotňajším zápasom medzi jeho bývalým a terajším zamestnávateľom. V rámci 13. kola I. bundesligy sa uskutoční aj šláger Borussia Dortmund - Bayern Mníchov, ktorý bude špecifický najmä pre spomenutého nemeckého reprezentanta.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný záložník prestúpil v lete za 37 miliónov eur z Westfálskeho štadióna do metropoly Bavorska a čaká ho prvý vzájomný súboj týchto klubov od jeho transferu. Götze je pripravený na negatívne prijatie zo strany fanúšikov domáceho tímu.

"Vôbec sa nebojím návratu do Dortmundu, hoci rozumiem priaznivcom, ktorí by ma najradšej videli v drese Dortmundu," vyhlásil Götze pred duelom úradujúceho vicemajstra so šampiónom. "Pre mňa je ich správanie ocenením za všetko, čo som dosiahol s Borussiou. Získal som s klubom ligové tituly a dostal som sa s ním do finále Ligy majstrov. Pri mojom návrate do Dortmundu musím akceptovať, že nie všetky reakcie na moju osobu budú pozitívne. Taký však býva futbal. Vyrástol som v Dortmunde, chodil som tam do školy a urobil prvé futbalové kroky. Za Borussiu som odohral množstvo zápasov. Na to všetko mám pozitívne spomienky, Dortmund je veľkou súčasťou mojej minulosti a ja sa veľmi teším na návrat do tohto mesta," doplnil rodák z Memmingenu, ktorý bol členom mládežníckych tímov Borussie Dortmund od roku 2001.

Bayern je lídrom I. bundesligy, pred druhým v tabuľke Dortmundom má po dvanástich kolách štvorbodový náskok. "Tento duel bude dôležitý v boji o ligový primát, ale nie rozhodujúci. Súťaž je dlhá a najmä v jej jarnej časti sa môže stať čokoľvek," uzavrel Mario Götze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies