Gólový predátor Ovečkin sa blíži k tisícemu bodu

NETKY.SK • 9 Január 2017, 11:25 • 2 min
Gólový predátor Ovečkin sa blíži k tisícemu bodu

ARLINGTON 9. januára (SITA) - Piateho októbra 2005 sa pri svojom debute v najlepšej hokejovej lige sveta uviedol spôsobom sebe najprirodzenejším - gólmi.

slovakia

left justify in out

Dvoma zásahmi vtedy pomohol Washingtonu zdolať Columbus 3:2. Alexander Ovečkin je v NHL etablovaný gólový predátor už dvanástu sezónu a teraz má na dosah dôležitý míľník kariéry: už iba štyri body ho delia od tisíceho (543+453). Pred 31-ročným krídelníkom sa ich podarilo nazbierať dosiaľ 83 hráčom.

 

"Je to obrovský úspech a bude to skvelé," tuší Ovečkin, ktorý sa po Sergejovi Fiodorovovi (1179), Alexandrovi Mogiľnom (1032) a Alexejovi Kovaľovovi (1029) stane v poradí štvrtým Rusom s tisíckou bodov na konte. "Je príjemné byť v tejto spoločnosti," povedal podľa nhl.com Ovečkin.

S 543 gólmi už len o jediný zásah zaostáva za legendárnym kanonierom Montrealu Mauriceom Richardom, po ktorom je pomenovaná trofej určená najlepšiemu strelcovi sezóny. Ovečkin ju získal posledné štyri roky a celkovo už šesťkrát. Najcennejšia hokejová trofej mu však vo vitríne úspechov stále chýba.

 

"Pred sezónou som mu povedal, že nám nezáleží na tom, či bude kráľom strelcov. Musí to byť výhradne o kolektívnom úspechu a Alex to prijal," podotkol majiteľ Capitas Ted Leonis. A tréner Barry Trotz podniká kroky, aby mal kapitán ambiciózneho mužstva v rozhodujúcej fáze ročníka dostatok síl: Ovečkinov priemer na ľade klesol z minulosezónnych 20:18 min na 18:28. Už pred sezónou mu kouč predostrel svoj zámer vyťažovať ho v základnej časti menej.

 

"Chcem hrať viac," netají Ovečkin, ale je ochotný spraviť čokoľvek, o čo ho tréner požiada. "V play-off to však bude iné," tuší ruský líder amerického mužstva.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies