Globálny mobilný prenos dát vzrástol o 60 %

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 10:45 • 2 min
Globálny mobilný prenos dát vzrástol o 60 %

BRATISLAVA - Globálny prenos mobilných dát sa medzi prvým kvartálom 2015 a 2016 zvýšil o 60 % predovšetkým pre nárast spotreby dát na jedného užívateľa a tiež rastúceho počtu pripojení dátových služieb pre smartfóny. Vyplýva to zo štúdie Ericsson Mobility Report. Do konca roka 2021 sa bude podľa štúdie približne 90 % mobilného prenosu dát uskutočňovať prostredníctvom smartfónov.

slovakia

left justify in out

"Počet pripojení cez dátové služby telekomunikačných operátorov v rokoch 2015 až 2021 čaká celosvetový rast. Najvyšší bude na Blízkom Východe a v Afrike - až štvornásobný. V Indii sa mobilná dátová prevádzka do roku 2021 zvýši až pätnásťnásobne," uviedla firma Ericsson s tým, že v Severnej Amerike, ktorá je v súčasnosti najrozvinutejším trhom, vzrastie mobilná dátová prevádzka len v tomto roku o 50 %.

 

V prvom kvartáli tohto roka rástol aj počet LTE pripojení. "Vďaka dopytu po zlepšenom užívateľskom zážitku a tiež rýchlejším sieťam pribudlo 150 miliónov nových pripojení a ich počet celosvetovo dosiahol 1,2 miliardy," dodal Ericsson.

 

Spoločnosť Ericsson je medzinárodným dodávateľom telekomunikačných technológií a služieb. Ponuku firmy tvoria služby, softvér a infraštruktúra informačných a komunikačných technológií určených telekomunikačným operátorom a iným odvetviam. V súčasnosti sa v sieťach od Ericssonu uskutočňuje viac ako 40 % celosvetovej mobilnej komunikácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies