Giro d'Italia už aj bez Kittela a Vivianiho

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 09:48 • 2 min
Giro d'Italia už aj bez Kittela a Vivianiho

AREZZO - Do druhého týždňa na cyklistických pretekoch Giro d'Italia už nezasiahnu elitní šprintéri Marcel Kittel a Elia Viviani. Obaja ukončili pôsobenie na 99. ročníku po sobotňajšej ôsmej etape z Foligna do Arezza (186 km).

slovakia

left justify in out

Nemec v službách zoskupenia Etixx-QuickStep Kittel odštartoval Giro vo veľkom štýle, keď vyhral obidve rovinaté etapy v Holandsku. Po presune na Apeninský polostrov však začal strácať, v piatej etape zaostal za krajanom Andrém Greipelom o takmer štyri minúty, v závere siedmej dostal defekt a prišiel o červený dres pre lídra bodovacej súťaže. Najviac sa vytrápil v sobotu v 8. etape, keď prišiel do cieľa s 18-minútovým mankom na tímového kolegu Gianlucu Brambillu. "Je veľmi dôležité, aby som dával pozor na moju kondíciu. Giro bolo do týchto chvíľ veľmi náročné, aj v etapách pre šprintérov. Cítim, že potrebujem oddych pred ďalším programom v sezóne," povedal Kittel.

Taliansky jazdec z tímu Sky Viviani dokonca v sobotu nestihol prísť do cieľa v časovom limite spolu s krajanom Iurim Filosim (Nippo-Vini Fantini) a Holanďanom Boyom van Poppelom (Trek-Segafredo) a rozhodcovia ich vylúčili z pretekov. "Zostal vzadu v prvom stúpaní do Assisi. Už od začiatku sa išlo veľmi rýchlo. Pelotón sa rozdelil na tri časti," komentoval športový riaditeľ Sky Dario Cioni. Informácie pochádzajú z portálu Cycling Weekly.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies