Generál letectva predpovedá vojnu s Čínou v roku 2025, dôstojníkom povedal, aby sa pripravili.

NETKY.SK • 17 Apríl 2023, 10:23 • 2 min
Generál letectva predpovedá vojnu s Čínou v roku 2025, dôstojníkom povedal, aby sa pripravili.

Štvorhviezdičkový generál letectva poslal v piatok dôstojníkom, ktorým velí, memorandum, ktoré predpovedá, že USA budú o dva roky vo vojne s Čínou, a povedal im, aby sa pripravili.

slovakia

left justify in out

V správe odoslanej v piatok a získanej NBC News generál Mike Minihan, vedúci veliteľstva leteckej mobility, povedal: „Dúfam, že sa mýlim. Moje vnútro mi hovorí, že budem bojovať v roku 2025."
Veliteľstvo leteckej mobility má takmer 50 000 členov služby a takmer 500 lietadiel a je zodpovedné za prepravu a tankovanie.
Minihan v správe uviedol, že keďže na Taiwane aj v USA budú v roku 2024 prezidentské voľby, USA budú „rozptýlené“ a čínsky prezident Si Ťin-pching bude mať príležitosť presunúť sa na Taiwan.

Stanovuje svoje ciele na prípravu, vrátane vybudovania „opevneného, pripraveného, integrovaného a agilného manévrovacieho tímu spoločných síl, pripraveného bojovať a víťaziť v rámci prvého ostrovného reťazca“.
Podpísané memorandum je adresované všetkým veliteľom vzdušných krídel vo veliteľstve vzdušnej mobility a ďalším operačným veliteľom vzdušných síl a nariaďuje im, aby do 28. februára nahlásili Minihanovi všetky hlavné snahy o prípravu na boj v Číne.
Tiež nariaďuje všetkým zamestnancom, aby aktualizovali svoje záznamy a núdzové kontakty.
V marci nariadil všetkým zamestnancom AMC, aby „zvážili svoje osobné záležitosti a či by sa mala naplánovať návšteva ich právnej kancelárie servisnej základne, aby sa zabezpečilo, že sú právne pripravení a pripravení“.

Minihan ich vyzýva, aby v tréningu prijali isté riziko. „Bežte premyslene, nie bezohľadne,“ píše, no neskôr dodáva: „Ak sa cítite pohodlne vo svojom prístupe k tréningu, nepodstupujete dostatočné riziko.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies