Američanka, ktorá sa vyliečila z rakoviny preplávala 4-krát bez prestávky Lamanš

NETKY.SK • 17 September 2019, 15:53 • 2 min
Američanka, ktorá sa vyliečila z rakoviny preplávala 4-krát bez prestávky Lamanš

LONDÝN - Američanke Sarah Thomasovej, ktorá sa vyliečila z rakoviny, sa podaril výnimočný výkon - štyrikrát po sebe úspešne preplávala Lamanšský prieliv. Stala sa tak prvou osobou, ktorá preplávala Lamanš bez prestávky štyrikrát.

slovakia

left justify in out

Maratónska plavkyňa na otvorených vodných plochách Thomasová, ktorá pochádza z amerického štátu Colorado, dospela do cieľa v utorok ráno po vyše 54 hodinách plávania. Prekonala 209 kilometrov, ale vo vzdúvajúcom sa mori musela podať herkulovský výkon, informovali tlačové agentúry AP a AFP.

 

Američanka (37) ukončila liečbu rakoviny prsníka vlani. Keď v utorok doplávala do anglického prístavu Dover, nadšene ju vítal malý dav ľudí. Plavkyni dali na oslavu úspechu šampanské a čokoládu.

 

 

Thomasová povedala, že po toľkom čase vo vode jej už bolo "trochu zle". Poďakovala sa manželovi a podporovateľom za povzbudzovanie, aby vydržala a pokračovala. Svoj výkon venovala "všetkým, čo prežili".

 

 

Pred ňou iba štyria plavci zvládli nonstop trikrát túto približne 34-kilometrovú vzdialenosť medzi Britániou a Francúzskom.

 

"Nemôžem uveriť, že som to dokázala," povedala Thomasová pre britskú stanicu BBC. Podľa jej slov bolo najťažšie zvládnuť slanú vodu, ktorá jej podráždila hrdlo a ústa, ale okrem toho ju na tvári popŕhlila medúza.

 

 

Športovkyňa sa počas plávania spoliehala na proteínový regeneračný nápoj zmiešaný s elektrolytmi a kofeínom - ten bol pripevnený na lane a hodili jej ho každých 30 minút. Aj vďaka tomu náročný výkon zvládla, povedala jej matka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies