Gašparovič vymenoval rektorov dvoch vysokých škôl

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 12:57 • 2 min
Gašparovič vymenoval rektorov dvoch vysokých škôl

BRATISLAVA - Prezident Ivan Gašparovič dnes vymenoval rektorov dvoch vysokých škôl. Vymenovacie dekréty si z jeho rúk prevzal Jozef Habánik, ktorý povedie Trenčiansku univerzitu A. Dubčeka v Trenčíne, a Juraj Stern, ktorý bude riadiť Vysokú školu Goethe Uni Bratislava v Bratislave. Informoval o tom hovorca hlavy štátu Marek Trubač.

slovakia

left justify in out

Gašparovič v príhovore zablahoželal novovymenovaným rektorom k zodpovednému postu hlavne v oblasti výsledkov, „ktoré sú zrkadlom aj prospešnosti celej spoločnosti.“ Prezident vyjadril presvedčenie, že rektori sú si vedomí problémov, s ktorými budú na svojich postoch zápasiť. Pripomenul ťažké obdobia rezortu školstva aj preto, lebo 20 rokov neustálych zmien a reforiem v školstve rezortu príliš neprospelo. Ivan Gašparovič vyjadril spokojnosť s návrhom ostatnej koncepčnej reformy ministra Čaploviča hlavne pre návrh verejnej rozpravy, ktorú obsahuje. „Vysoké školy nadobudli u nás veľký rozmach a myslím si, že predstava o tom, že čím viac diplomovaných ľudí – tým lepšie pre spoločnosť – už dávno nie je pravda. Potrebujeme odborne vzdelaných ľudí a na to potrebujeme vysoko morálnych a odborných pedagógov,“ povedal prezident.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies