Gašpar: Štádium vyšetrovania vraždy Ernesta Valka neumožňuje vzniesť obvinenie

NETKY.SK • 13 November 2013, 14:49 • 2 min
Gašpar: Štádium vyšetrovania vraždy Ernesta Valka neumožňuje vzniesť obvinenie

BRATISLAVA – Vyšetrovanie smrti právnika Ernesta Valka nie je v takom štádiu, aby mohol byť z jeho vraždy niekto obvinený. Na tlačovej konferencii to dnes uviedol policajný prezident Tibor Gašpar. Na otázky o vyšetrovaní Valkovej vraždy odpovedal po tom, ako Hospodárske noviny (HN) dnes informovali, že polícia pozná meno právnikovho vraha.

slovakia

left justify in out

"Vo všeobecnosti platí v mnohých prípadoch, ktoré polícia nevyriešila, že v operatívnej rovine je tu domnienka, nízky predpoklad, kto je páchateľom trestného činu, v trestno-procesnej rovine nie je dostatok dôkazov na vznesenie obvinenia konkrétnej osobe, tak toto sme niekde medzi," naznačil Gašpar. Potvrdil, že polícia stále pracuje s viacerými verziami a žiadne ďalšie podrobnosti k vyšetrovaniu nechcel uviesť.

Námestník generálneho prokurátora pre trestný úsek Peter Šufliarsky pre HN povedal, že vyšetrovatelia sú vo fáze, keď potrebujú nájsť jeden, dva dôkazy, aby mohli vzniesť obvinenie. Malo by ísť podľa neho o svedecké výpovede, ktoré súd vyhodnotí ako relevantné dôkazy. Šufliarsky uviedol aj to, že polícia pozná aj motív vraždy, špecifikovať to však nechcel. Priznal ale, že nejde o verziu, podľa ktorej mohlo ísť o náhodnú vraždu, po tom, čo vo svojom dome prekvapil zlodeja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies