Šírenie koronavírusu dosiahlo rozhodujúci bod!

NETKY.SK • 27 Február 2020, 16:25 • 2 min
Šírenie koronavírusu dosiahlo rozhodujúci bod!

ŽENEVA - Šírenie nového koronavírusu dosiahlo vo svete "rozhodujúci bod". Povedal to vo štvrtok na brífingu v Ženeve riaditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus, ktorého citovala agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Ghebreyesus poukázal na pokles nových prípadov v Číne, pričom ale poznamenal, že "to, čo sa deje vo zvyšku sveta, je teraz našou najväčšou obavou".

 

Môžme to zvládnuť

"Sme v rozhodujúcom bode... Ak teraz budeme konať dôrazne, môžeme tento vírus zvládnuť, môžeme zabrániť ochoreniu ľudí, môžeme zachrániť životy," povedal Ghebreyesus.

 

Zdôraznil, že všetky krajiny by mali zabezpečiť, aby boli ich systémy zdravotnej starostlivosti pripravené na vypuknutie nákazy.

 

"V skutočnosti sme vo veľmi chúlostivej situácii, keď epidémia môže ísť ktorýmkoľvek smerom na základe toho, ako ju zvládneme," dodal riaditeľ WHO.

 

 

Nových prípadov pribúda

Predstavitelia WHO na brífingu informovali, že k dnešnej 06.00 h SEČ Čína nahlásila WHO 78.630 prípadov ochorenia COVID-19 vrátane 2747 úmrtí.

 

Mimo Číny sa vyskytlo 3474 prípadov nákazy a 54 úmrtí v 44 krajinách. Utorok je druhým dňom, keď počet nových prípadov nahlásených vo zvyšku sveta prekročil počet nových prípadov v Číne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona