AKTUALIZÁCIA: NAKA zadržala skupinu ľudí podozrivých z vraždy podnikateľa z roku 2008

NETKY.SK • 10 December 2019, 12:30 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: NAKA zadržala skupinu ľudí podozrivých z vraždy podnikateľa z roku 2008

Akcia NAKA prebehla v utorok ráno na viacerých miestach po Trnavskom kraji.

slovakia

left justify in out

NAKA mala dnes zadržať dvoch mužov, jeden je stále na úteku. V putách skončil podnikateľ z Galanty Miroslav J., ďalším zadržaným je podnikateľ Zdenko S. a na úteku je Marko M., informoval nemenovaný denník.

 

 

Akcia súvisí s vraždou Alojza Bórika

Zaisťovacia akcia súvisí so staršími prípadmi z rokov 2008 a 2009, ktoré mali spáchať obvinení, ako členovia zločineckej skupiny "Sereďania". V Šali mali zastreliť Alojza Bórika nelegálne držaným samopalom. Bórik bol zastrelený v aute pred svojím domom 12-timi ranami. Zastrelený muž podnikal s výhernými automatmi, neskôr s realitami.

 

V Bánovciach nad Bebravou mali zase Petrovi J. spôsobiť ťažké zranenia reznými ranami a priestrelom kolena s nelegálne držanou zbraňou. 

 

Obvinených bolo 6 osôb

Vyšetrovateľ obvinil 6 osôb zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy, zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a obzvlášť závažného zločinu ublíženia na zdraví. 

 

Dvaja z obvinených sú v súčasnosti vo väzbe. Na jedného bol vydaný Európsky zatykač a je dlhšie hľadaný (Marek Danihel). Dve osoby sa nám podarilo zadržať, jedna je na úteku - Marko Majstrovič.

 

"Po vykonaní potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ spracuje podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby a predloží ho prokurátorovi úradu špeciálnej prokuratúry," informuje Polícia SR. 

 

 

Poprava pred domom

Alojza Bórika našla za volantom v roku 2008 jeho manželka Lenka. Ona aj ich 10-ročný syn boli údajne v čase vraždy v dome. Streľbu však nepočul nikto.  Polícia sa k poprave vyjadrovala minimálne.

 

img

Alojz Bórik. Zdroj: Facebook 

 

Podnikateľ údajne požičiaval aj peniaze a je možné, že svoj dlh voči nemu niekto vyriešil brutálnou popravou. Šokovaní príbuzní však tvrdia, že Bórik nemal s nikým problémy.

 

„Nikto nič nepočul, dokonca ani jeho manželka, ktorá bola doma,“ prezradil známy zavraždeného. „Pokiaľ viem, videla stáť jeho auto pred domom, ale myslela si, že telefonuje. Keď však neprichádzal, išla za ním. Našla ho v aute už mŕtveho,“ dodáva. Zavraždený mal z prvého manželstva dve dcéry a dvoch synov, v druhom po sebe zanechal 13-ročného syna. Podľa našich informácií posledných 10 rokov žil pokojným životom, venoval sa poľovačkám a občas si šiel zastrieľať.

„Niekomu zrejme poriadne ležal v žalúdku, ale neviem o tom, že by sa mu niekto vyhrážal. Nebol to zlý človek, a nemyslím si, že mal veľkých nepriateľov. Ak aj v minulosti áno, prečo ho zastrelili až teraz, keď už niekoľko rokov žil pokojným životom?“ nechápe známa rodiny mŕtveho A. Bórika.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies