Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková sa stretla s veľvyslancom USA

NETKY.SK • 21 Január 2024, 21:53 • 2 min
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková sa stretla s veľvyslancom USA

Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková prijala na pôde Ministerstva zdravotníctva SR mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca USA v Slovenskej republike Gautama A. Ranu. Predstavila mu priority rezortu a spoločne prediskutovali ďalšie možnosti spolupráce.

slovakia

left justify in out

V úvode stretnutia Zuzana Dolinková privítala veľvyslanca Spojených štátov a predstavila mu krátkodobé, strednodobé a dlhodobé priority rezortu zhrnuté aj v Programovom vyhlásení Vlády SR. Podrobnejšie sa venovala najdôležitejším aktivitám na rok 2024. Ministerka uviedla, že sa na tento rok podarilo navýšiť rozpočet o takmer miliardu eur oproti roku 2023.

Priblížila tiež aktuálny stav reforiem v rámci Plánu obnovy a odolnosti.„Celkovo tak v tomto roku do zdravotníctva poputuje necelých 8 miliárd eur. Tieto zdroje musíme využiť zodpovedne a efektívne. Prioritné bude riešiť stabilizáciu personálu a vypracovať Národnú zdravotnícku stratégiu,“ uviedla ministerka.

Ministerka zdravotníctva opísala veľvyslancovi aj snahy a podporu rezortu zdravotníctva o zaradenie lieku Voxzogo do Zoznamu kategorizovaných liekov, o čo držiteľ registrácie zatiaľ nepožiadal. Doplnila, že bez tohto kroku nie je možné hradiť tento liek z verejného zdravotného poistenia.

Veľvyslanec Gautam A. Rana sa na stretnutí zaujímal aj o poskytovanie zdravotnej starostlivosti pre občanov z Ukrajiny. Spoločne prediskutovali možnosti ďalšej spolupráce najmä v oblasti investícií do zdravotníctva, stabilizácie personálu, ale aj vo vzdelávaní či riešení spoločných zdravotných výziev. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: www.health.gov.sk, Foto zo stretnutia ministerky a veľvyslanca. (MZ SR/Facebook)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies