Galádovci chcú pod Tatrami zdolať Angličanov

NETKY.SK • 22 Máj 2014, 11:13 • 2 min
Galádovci chcú pod Tatrami zdolať Angličanov

POPRAD - Futbalisti slovenskej reprezentácie do 21 rokov chcú zdolať anglický výber do 23 rokov, proti ktorému nastúpia v medzištátnom prípravnom zápase v rámci dlhodobého turnaja Challenge Trophy. Túto smelú, no rozhodne nie nereálnu, ambíciu naznačil ich tréner Ivan Galád.

slovakia

left justify in out

Stretnutie sa uskutoční v sobotu 24. mája o 15.00 h v Národnom tréningovom centre Slovenského futbalového zväzu v Poprade a povedú ho českí rozhodcovia Ondřej Pechanec - Jakub Hrabovský a Radek Kotík.

 

Národný výber SR do 21 rokov už neraz dokázal, že kvalitou sa môže rovnať s európskou špičkou. Vlani v novembri doma remizoval s holandskou "dvadsaťjednotkou" (2:2), začiatkom marca tohto roka uhral nerozhodný výsledok pri svojom vstupe do Challenge Trophy s tureckým výberom do 23 rokov na jeho pôde 4:4 a minulý týždeň zdolal v Senci rovesníkov z Česka 3:1. "Hráme proti Anglicku, o kvalite hovorí samotné meno súpera. Nastúpime proti skúsenému výberu do 23 rokov. Tím z Britských ostrovov odohral veľa zápasov, ktoré sme analyzovali, pokúsime sa ho poraziť," povedal pre oficiálnu internetovú stránku SFZ Galád. 

 

Mladí Slováci už absolvovali v Poprade v stredu prvú tréningovú jednotku. Sú zvyknutí na podmienky v Senci, kde sa pravidelne stretávajú na reprezentačných zrazoch, ale pod úpätím Vysokých Tatier sú tiež spokojní. "Na hráčoch je vidieť, že sa tešili na zraz. Poprad ich príjemne prekvapil, pripravujeme sa v príjemnom prostredí, vidíme Tatry. Neprišli sme sem však obdivovať ich krásu, ale hrať za našu krajinu. Budeme sa snažiť dobre pripraviť na stretnutie a verím, že sa postaráme o pekný športový zážitok pre ľudí v tomto regióne," poznamenal 51-ročný rodák z Krupiny Galád a na margo tréningovej prípravy svojich zverencov doplnil: "Snažili sme sa, aby každý hráč absolvoval veľké množstvo kontaktov s loptou s nižšou tepovou frekvenciou, ale v zodpovedajúcej kvalite. Aj preto nechýbali hry. Musím povedať, že pri jednej z nich obzvlášť vynikal brankárskymi zákrokmi hlavou Patrik Le Giang. Na hráčoch bolo vidieť, že si schuti zatrénovali a zabávali sa futbalom." 

 

V pôvodnej nominácii nenastali žiadne zmeny, sú v nej všetky opory okrem zranených Dionatana Teixeiru a Martina Bukatu, ako aj trojice Ondrej Duda, Lukáš Pauschek, Patrik Hrošovský. "Všetci chalani sú zdraví, nikto z nich sa nezranil, takže nebol dôvod na zmeny," povedal vo štvrtok ráno pre agentúru SITA technický vedúci slovenského výberu do 21 rokov Dávid Vailing. 

 

Ostrovania sa od pondelka pripravovali na súboj v Prahe v tréningovom centre Sparty. V rámci sústredenia absolvovali mladí Angličania v stredu modelovaný prípravný duel na 3 x 30 minút so Spartou Praha "B". Zrodila sa v ňom remíza 2:2, keď oba góly hostí dal Matty Taylor. V nominácii trénera mužstva Anglicka "23" Paula Fairclougha sú hráči z poloprofesionálnych súťaží a oficiálna internetová stránka anglickej Futbalovej asociácie ho označuje ako národný C-tím. "Slováci majú kvalitných hráčov. Musíme proti nim dobre vstúpiť do zápasu. Domáci budú určite povzbudení kvalitným výsledkom, ktorý dosiahli na úvod Challenge Trophy v Turecku," cituje thefa.com slová Fairclougha. 

 

Pre mužstvo SR "21" pôjde v Poprade o ďalšiu vhodnú previerku pripravenosti na jesenný záver kvalifikácie o postup na ME 2015 do Česka, ktoré má ako organizátor budúcoročného kontinentálneho šampionátu účasť zabezpečenú. V 3. kvalifikačnej skupine sú "galádovci" momentálne na čele tabuľky s 13 bodmi (zo šiestich duelov) pred Holandskom, ktoré získalo v štyroch zápasoch 10 bodov. Najbližšie stretnutie v tejto eliminácii odohrajú mladí Slováci až o takmer štyri mesiace - 4. septembra privítajú doma Škótsko a kvalifikáciu ME 2015 uzavrú 8. septembra náročným súbojom v Holandsku. 

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na medzištátny prípravný zápas proti Anglicku "23" (24. mája o 15.00 h v Poprade): 
Brankári: Dobrivoj Rusov (FC Spartak Trnava), Patrik Le Giang (MŠK Žilina) 
Obrancovia: Michal Pintér (FC ViOn Zlaté Moravce), Martin Vrablec, Branislav Niňaj, Dávid Hudák (všetci ŠK Slovan Bratislava), Róbert Mazáň (FK Senica) 
Stredopoliari: Ivan Schranz (FC Spartak Trnava), Richard Lásik (Brescia Calcio/Tal.), Jakub Paur, Michal Škvarka (obaja MŠK Žilina), Stanislav Lobotka (Ajax Amsterdam/Hol.), Martin Chrien (Dukla Banská Bystrica), Erik Ujlaky (FK DAC 1904 Dunajská Streda), Karol Mészáros (ŠK Slovan Bratislava), Milan Lalkovič (FC Walsall/Angl.) 
Útočníci: Tomáš Malec (AS Trenčín), Adam Zreľák (MFK Ružomberok) 

Náhradníci: 
Brankár: Marko Maroši (Wigan Athletic/Angl.) 
Obrancovia: Lukáš Pauschek (Bohemians Praha 1905/ČR), Milan Škriniar (MŠK Žilina), Matúš Bero (AS Trenčín) 
Stredopoliari: Jaroslav Mihalík (MŠK Žilina), Ľubomír Korijkov (MFK Košice), Šimon Šmehyl (FC Nitra) 
Útočník: Filip Oršula (Spartak Myjava) 

Realizačný tím: 
tréner: Ivan Galád 
asistent: Norbert Hrnčár 
tréner brankárov: Stanislav Seman 
tím manažér: Marek Mintál 
lekár: Peter Kišška 
fyzioterapeut: Pavol Purdek 
masér: Juraj Hervartovský 
masér/kustód: Štefan Balla 
technický vedúci: Dávid Vailing 

Nominácia Anglicka: 
Mitchell Walker (Dover Athletic), Andrew Coughlin (Wrexham), Danny Bradley (Alfreton Town), Andy Yiadom (Barnet), Fraser Franks (Luton Town), Marc Roberts (FC Halifax Town), Mickey Demetriou (Kidderminster Harriers), Matty Pearson (FC Halifax Town), Josh Payne (Woking), Marcus Maddison (Gateshead), Jake Gallagher (Welling United), James Marwood (Gateshead), Keanu Marsh-Brown (Barnet), Angus Macdonald (Salisbury City), David Fitzpatrick (Southport), James Norwood (Forest Green Rovers), Elliott Frear (Salisbury City), Matty Taylor (Forest Green) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies