Gáboríkovi možno konečne svitá na lepšie časy, centrovať mu bude Richards

NETKY.SK • 15 Júl 2011, 11:27 • 2 min
Gáboríkovi možno konečne svitá na lepšie časy, centrovať mu bude Richards

Gáboríkovi možno konečne svitá na lepšie časy, centrovať mu bude Richards

slovakia

left justify in out

img

Keď zarába hráč za sezónu 7,5 miliónov dolárov ako jeden z najlepších strelcov zámorskej hokejovej NHL, automaticky sa radí na úroveň, kde sa už neakceptujú výhovorky. Slovenský reprezentant Marián Gáborík o tom vie v New Yorku svoje, v uplynulej sezóne najprestížnejšej hokejovej súťaže na svete zaznamenal len 22 gólov v 62 stretnutiach a počas celého ročníka sa naňho valila kritika. Možno však pre Slováka konečne svitá na lepšie časy.
      Po tom, ako Gáborík "vymenil" v minulej sezóne piatich centrov bez želaného efektu, v tej nasledujúcej bude mať možnosť nájsť spoločnú hokejovú reč s hviezdnym Bradom Richardsom, ktorý sa sťahuje z texaského Dallasu na Manhattan. Komentátori pripomínajú, že Richards bude prvým centrom hviezdnych parametrov v Madison Square Garden po Wayneovi Gretzkym, ktorý bol jazdcom naposledy v sezóne 1996/97.
      "Rešpektujem všetkých hokejistov, s ktorými som mohol hrať, ale som nadšený, že budem môcť hrať teraz s Richim," vyhlásil 31-ročný Gáborík pre New York Post. "Sledoval som jeho kariéru a vždy som obdivoval jeho spôsob hry. Spôsob, akým si počína na ľade, akým kontroluje puk a robí tím lepším. Hrať s Richim bude zážitok," dodal.
      Slovenský reprezentačný "rýchlik" za viac než šesť desiatok stretnutí stretnutí nenašiel toho správneho muža, ktorý by mu servíroval puky na gólovú čepeľ, to je dôvod jeho relatívne nízkej streleckej potencie, analyzovali po sezóne odborníci. Krídelník nastúpil 21-krát v päťke s Erikom Christensenom, rovnaký počet zápasov absolvoval na centri s Derekom Stepanom, 14-krát s Arťomom Anisimovom, päťkrát s Václavom Prospalom a raz s Chrisom Drurym. Okrem toho nehral vo viac ako siedmich po sebe idúcich stretnutiach s rovnakým centrom. Gaboríkovi sa tak nikdy nepodarilo vytvoriť v tejto sezóne chémiu so stredným útočníkom, ktorý by mu adresoval finálne nahrávky. To by sa však malo zmeniť príchodom Brada Richardsa. Vedenie "jazdcov" s útočníkom podpísalo deväťročný kontrakt na 58,5 milióna dolárov hneď na začiatku tohtoročného otvorenia trhu s voľnými hráčmi.
      Tretím do elitného útočného tria by mohol byť Brandon Dubinsky alebo Sean Avery. "Celá formácia je dôležitá. Minulý ročník nevyšiel podľa mojich predstáv, ale beriem to ako dobrú školu a motiváciu byť lepším," uzavrel Gáborík.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies