Futbalového fanúšika dobili na smrť, útočníci dostali doživotný trest

NETKY.SK • 13 Júl 2023, 09:30 • 2 min
Futbalového fanúšika dobili na smrť, útočníci dostali doživotný trest

SOLÚN - Súd v Grécku odsúdil siedmich mužov na doživotné väzenie po tom, ako ich uznal vinným z vraždy 19-ročného futbalového fanúšika.

slovakia

left justify in out

Mladíka dobili na smrť vlani vo februári. Brutálna smrť vtedy šokovala celú krajinu a spustila tvrdé zásahy proti násilnostiam vo futbale. Dvanástich obžalovaných z vlaňajšieho útoku usvedčili zo spáchania vraždy minulý týždeň na súde v Solúne.

Ako informovala agentúra AP, siedmi dostali v stredu doživotie, ďalší piati si odpykajú 19- až 20-ročné väzenie. Devätnásťročný Alkis Kambanos zomrel minulý rok na následky bodných zranení, ďalší dvaja fanúšikovia utrpeli zranenia. K útoku došlo po tom, ako skupina mužov náhodne vyhľadávala fanúšikov súperovho tímu a útočila na nich v okolí štadióna Arisu Solún. Útočníci prišli na miesto činu na troch autách vyzbrojení nožmi a drevenými palicami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: en.protothema.gr
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies