Ronaldo dosiahol ďalší jedinečný historický zápis

NETKY.SK • 22 Apríl 2019, 14:22 • 2 min
Ronaldo dosiahol ďalší jedinečný historický zápis

TURÍN - Futbalisti Juventusu Turín opäť ukázali, že v Taliansku nemajú konkurenciu. Už 5 kôl pred koncom tamojšej najvyššej súťaže Serie A 2018/2019 si zabezpečili zisk ligového titulu, ktorý je pre nich ôsmy v neprerušenej sérii a celkovo 35. v klubovej histórii. Z úspechu sa tešil aj portugalský útočník Cristiano Ronaldo. Ten po letnom prestupe z Realu Madrid do Turína získal ligový titul v tretej z top 5 európskych súťaží.

slovakia

left justify in out

Ako prvý sa tešil z prvenstva v anglickej Premier League (s Manchestrom United), španielskej La Lige (s Realom Madrid) a talianskej Serie A (s Juventusom Turín). Celkovo je to jeho šiesty ligový titul (3x Premier League, 2x La Liga, 1x Serie A).

 

"Som veľmi šťastný, že po Anglicku a Španielsku som dosiahol ligový titul aj v Taliansku. Znamená to veľa pre mňa osobne i pre celý náš tím," uviedol 34-ročný Ronaldo, ktorý v 27 tohtosezónnych ligových vystúpeniach strelil 19 gólov, prihral na ďalších šesť presných zásahov a podieľal sa na takmer 40 percentách gólov Juventusu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The only one 🏆🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇪🇸🇮🇹🤷🏻‍♂️🤣

Príspevok, ktorý zdieľa Cristiano Ronaldo (@cristiano),



Aj v minulosti boli hráči, ktorí získali tituly v troch rôznych z piatich najprestížnejších európskych ligových súťaží (Anglicko, Španielsko, Taliansko, Nemecko a Francúzsko), ale nikomu predtým sa nepodarila kombinácia prvenstiev v Anglicku, Španielsku a Taliansku.

Anglická futbalová ikona David Beckham bol šampiónom s Manchestrom United (šesťkrát), Realom Madrid (raz) a Parížom St. Germain (raz). Nepodarilo sa mu siahnuť na víťaznú trofej v Serie A počas hosťovania v AC Miláno.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Excelente trabalho EQUIPA 🏆 💪 #finoallafineforzajuventus

Príspevok, ktorý zdieľa Cristiano Ronaldo (@cristiano),

 

Švéd Zlatan Ibrahimovič získal majstrovské tituly v Taliansku (3x s Interom, raz s AC Miláno), v Španielsku (s FC Barcelona) a vo Francúzsku (4x s PSG). Brazílsky obranca Maxwell bol súčasťou viacerých tímov v kádri s Ibrahimovičom, a tak vyhral trofeje v Taliansku, Španielsku a Francúzsku. Holandský krídelník Arjen Robben uspel v Anglicku (Chelsea 2x), v Španielsku (Real Madrid) a v Nemecku (Bayern Mníchov 7x). Jeho krajan Mark van Bommel sa môže pochváliť titulmi s Barcelonou (Španielsko), Bayernom Mníchov (2x Nemecko) a AC Miláno (Taliansko).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies