KĽDR zaviedla drastické opatrenia v rámci ochrany pred COVID-19

NETKY.SK • 2 September 2020, 16:35 • 2 min
KĽDR zaviedla drastické opatrenia v rámci ochrany pred COVID-19

Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) v snahe zabrániť rozšíreniu koronavírusu na jej územie nariadila príslušníkom armády a polície zastreliť každého, koho uvidia v okruhu 800 metrov od hraníc s Čínou.

slovakia

left justify in out

Severná Kórea dlhé mesiace popierala akýkoľvek výskyt koronavírusu na svojom území. Kim Čong-un však pred médiami túto tézu nedávno poprel.  

 

img

 

Bez ohľadu na dôvod 

Polícia z mesta Hörjong podľa britského denníka Mirror uviedla, že usmrtí kohokoľvek, kto prekročí stanovenú líniu, bez ohľadu na dôvod, pre ktorý sa tam vyskytol.

 

Strelec nepôjde pred súd 

Uvedené opatrenie chce KĽDR aplikovať pozdĺž celej 1800 km dlhej hranice s Čínou. Platiť bude až do skončenia pandémie, aby sa zamedzilo prenosu koronavírusu prostredníctvom kontaktu s ľuďmi z Číny. Ak v hraničnom pásme zastrelia osobu, ktorá doň vkročila, zodpovedného strelca nebudú trestne stíhať. Na stráženie hraníc vyslali jednotky špeciálnych síl. 

 

img

 

Obavy KĽDR 

Policajné hlásenie v krajine bolo nasledovné: "Koronavírus COVID-19 sa rozšíril do všetkých krajín sveta okrem tej našej. Naši nepriatelia sa teda budú snažiť s nami bojovať aj štýlom zavlečenia vírusu cez hranice priamo k nám."

 

Nepresvedčivé výsledky testov 

Dosiaľ KĽDR zaznamenala údajne iba jediný prípad ochorenia COVID-19. Podľa vyhlásenia tamojších úradov pre Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO) však výsledky testov neboli presvedčivé, a tak spomenutý prípad stále oficiálne nepotvrdili.

 



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies