Bezpečnostné dvere vás ochránia iba vtedy, ak si ich viete dobre vybrať

NETKY.SK • 15 Júl 2023, 14:00 • 2 min
Bezpečnostné dvere vás ochránia iba vtedy, ak si ich viete dobre vybrať

Bezpečnosť je pre mnohých ľudí dnes tá najväčšia priorita. A jedným zo spôsobov, ako zvýšiť tú vo vašom dome, je inštalácia dverí, ktoré sú na základe všetkých dôležitých parametrov správne zvolené.

slovakia

left justify in out

Bezpečnostné dvere predstavujú vynikajúci spôsob ochrany proti neoprávnenému vstupu a zlepšeniu celkovej bezpečnosti vášho domu či bytu. Avšak, ak nebudú vybrané a nainštalované správne, ich účinnosť môže byť oslabená. Aby sa vám preto nestalo niečo podobné alebo horšie, tu je niekoľko základných krokov pre dobrý výber a inštaláciu vchodových dverí.

 

Dajte si pozor na výber správneho materiálu a použitých zámkov
Ponuka dobrých bezpečnostných dverí je na trhu obrovská. Vybrať si môžete na základe použitých materiálov, z ktorých každý má svoje vlastné výhody. Logicky najsilnejší je kov, drevo, potom z časti plast a kompozit. Každá zvolená surovina prináša dverám vždy iné výhody a vhodnosť použitia v závislosti od konkrétnych potrieb a predstáv. Ak majú byť ale dvere bezpečnostné a zároveň estetické, všímajte si pri vybranom modely všetky dôležité bezpečnostné prvky. Samotné materiálové prevedenie by malo odolávať vonkajším vplyvom a iným prípadným narušeniam. Dôležité sú aj bezpečnostné zámky, ktorých umiestnenie si vyžaduje profesionála. 

Vyžiadajte si odbornú inštaláciu
Aby vám zvolené dvere naozaj dobre slúžili, je potrebné ich správne na dané miesto aj inštalovať, čo by mal vykonávať iba odborník so skúsenosťami, prípadne certifikátom. V mnohých prípadoch sa inštalácia nezaobíde bez rušnejších stavebných prác, preto, ak ide o výmenu dverí v byte, treba na to oznamom upozorniť susedov a možno sa v niektorých prípadoch tiež poradiť s príslušnou správou budov.


Prítomnosť odborníka je naozaj dôležitá, pretože pri inštalácii je dôležité dodržiavať všetky pokyny výrobcu a postupy, ktoré zaručia, že dvere budú správne namontované. Nesprávna inštalácia môže naopak znamenať slabé miesta, ktoré môžu byť neskôr ľahšie napadnuté. Ak vám má preto pri ich umiestnení do bytu môže pomôcť pevné žeriavové rameno a skúsení špecialista, neváhajte do ich času a prítomnosti investovať. 

Poskytnite dverám dostatočný priestor
Pred inštaláciou bezpečnostných dverí sa uistite, že im poskytnete pre ich umiestnenie dostatočný priestor. Dvere by nemali mať obmedzený pohyb a mali by sa správne otvárať a zatvárať. Okolie dverí by malo byť tiež pripravené tak, aby poskytovalo dostatočnú podporu a stabilitu.

 

Dvere otestujte
Po dokončení inštalácie je dôležité bezpečnostné dvere dôkladne otestovať. Skontrolujte, či sa správne otvárajú a zatvárajú, či zámky dobre fungujú a či nedochádza k žiadnym odchýlkam alebo problémom. V prípade akejkoľvek nezrovnalosti alebo nedostatku by ste mali ihneď kontaktovať dodávateľa a vec riešiť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky, Foto: brizmaker / Shutterstock.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies