Futbal-MS: Španielky zvládli infarktový záver a postúpili cez Švédsko do finále

NETKY.SK • 15 August 2023, 12:46 • 2 min
Futbal-MS: Španielky zvládli infarktový záver a postúpili cez Švédsko do finále

AUCKLAND – Španielske futbalistky postúpili v utorok do finále majstrovstiev sveta v Austrálii a na Novom Zélande. V semifinálovom dueli v Aucklande zdolali Švédsko 2:1 a v nedeľu zabojujú o titul proti víťazovi zápasu medzi Austráliou a Anglickom.

slovakia

left justify in out

Duel ponúkol v celom svojom priebehu množstvo akcie a šancí, no družstvá nedokázali dlho skórovať. Prvý gól padol až v 81. minúte, keď Salma Paralluelová poslala loptu cez dve obrankyne k vzdialenejšej žrdi. Po ukážkovej akcii vyrovnala Rebecka Blomqvistová, no jej tím udržal nerozhodný stav len krátko. O minútu neskôr strelila Olga Carmonová z hranice šestnástky výstavný "angličák" a rozhodla o triumfe Španielska.

 

Druhý semifinálový duel medzi domácou Austráliou a úradujúcimi majsterkami Európy z Anglicka je na programe v stredu o 12.00 SELČ. Šampionát prekonáva rekordy v sledovanosti a tento rok spozná nové majsterky sveta. Titul majú doposiaľ na konte USA (4), Nemecko (2), Nórsko (1) a Japonsko (1).

Majstrovstvá sveta futbalistiek naďalej lámu rekordy v sledovanosti i návštevnosti. Pred semifinálovými zápasmi, v ktorých sa predstaví aj domáca Austrália, prekonala celková návštevnosť číslo 1,7 milióna divákov. Futbalistky absolvovali doposiaľ 60 zápasov, na programe boli ešte štyri.

 

Priemerná návštevnosť jedného stretnutia bola takmer 29.000 ľudí. To je o 7000 viac než na predošlých MS vo Francúzsku a o 4000 viac ako celkový priemer počas všetkých šampionátov. Tri stretnutia boli vypredané, keď diváci naplnili kapacitu štadióna v Sydney (75.784).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: Sportnet
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies