Zimná olympiáda sa blíži! Čína chce rýchlo zastaviť šírenie koronavírusu

NETKY.SK • 25 Október 2021, 12:24 • 2 min
Zimná olympiáda sa blíži! Čína chce rýchlo zastaviť šírenie koronavírusu

PEKING - Pre desaťtisíce ľudí v severnej Číne platia od pondelka prísne nariadenia nevychádzať z domu, pretože zimné olympijské hry sa blížia. Pekingské úrady sa snažia zlepšiť situáciu, tak teda konajú preventívne a prísne.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Obyvatelia čínskej metropoly tiež dostali pokyn, aby neodchádzali z mesta, pokiaľ to nie je nevyhnutné, hoci verejná doprava z Pekingu funguje v normálnom režime, informovala agentúra AFP. Čína v pondelok hlásila 39 nových prípadov nákazy, čím sa bilancia najnovšieho výskytu covidu spojeného s variantom delta zvýšila v krajine na viac ako 100 prípadov za týždeň.

 

Tieto počty sú mimoriadne nízke v porovnaní s väčšinou iných štátov sveta, Čína však počas pandémie postupuje stratégiou "nula prípadov" a jej predstavitelia sú niečo viac ako tri mesiace pred februárovou zimnou olympiádou odhodlaní  zastaviť nové šírenie.

 

img

 

V Pekingu uzavreli viacero bytových komplexov a organizátori v nedeľu odložili na neurčito maratón, na ktorom sa očakávalo 30 000 bežcov.

 

Prečítajte si: O vakcináciu v nákupnom centre v Bratislave je záujem. Denne sa podarí zaočkovať desiatky ľudí

 

Väčšinu nových prípadov nákazy, spojených so skupinou domácich turistov cestujúcich po Číne, zaznamenali na severe krajiny. Hromadné testovanie prebieha v 11 provinciách.

 

img

 

V pondelok sa začal lockdown pre približne 35 000 ľudí vrátane turistov v oblasti E-ťi-na vo Vnútornom Mongolsku. Viaceré mestá, okrem iného Lan-čou – metropola susediacej provincie Kan-su – a časti Vnútorného Mongolska pozastavili autobusové a taxi služby a uzavreli turistické pamiatky.

 

Možno vás zaujme: Vyhasnuté talenty svetového futbalu #4: Miloš Krasič

 

V stredočínskom meste Wu-chan, kde nový druh koronavírusu koncom roka 2019 po prvý raz identifikovali, usporiadatelia v nedeľu náhle zrušili ďalší maratón, na ktorom sa očakávalo 26 000 účastníkov.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies