VIDEO: Turnaj v kickboxe predčasne ukončili po bitke fanúšikov. Vo vzduchu lietali stoličky!

NETKY.SK • 20 Marec 2022, 11:43 • 2 min
VIDEO: Turnaj v kickboxe predčasne ukončili po bitke fanúšikov. Vo vzduchu lietali stoličky!

HASSELT – Podujatie organizácie Glory s poradovým číslom 80 malo byť oslavou kickboxu, zmenilo sa však na obrovskú hanbu. Dôvodom je vyčíňanie chuligánov, ktorí začali prevracať Trixxo Arenu hore nohami.

slovakia

left justify in out

Očakávaná odveta medzi Arkadiuszom Wrzosekom a Badrom Harim sľubovala napínavý priebeh. V prvom vzájomnom dueli dominoval Hari, hoci ho súper prekvapil kopom do hlavy a napokon zvíťazil. Druhý zápas sa niesol v podobnom duchu a po 1. kole mohol byť spokojnejší Holanďan s marockými koreňmi, zatiaľ čo v 2. kole sa poľský bojovník prezentoval nádherným naskočeným kolenom, ktorým poslal Hariho k zemi.

 

 

Keď sa obaja aktéri zápasu pripravovali na 3. kolo, v publiku sa strhla obrovská bitka, ktorú údajne odštartovali poľskí futbaloví chuligáni. Hooligans prišli do Belgicka podporiť Wrzoseka, ktorý je fanúšikom Legie Varšava. Priaznivcov klubu navyše doplnili fanúšikovia holandského ADO Den Haag, ktorý má s Legiou tzv. družbu. Diváci, ktorí navštívili podujatie so svojimi rodinami, sa nestačili čudovať. Vo vzduchu lietali stoličky, fľaše a ďalšie predmety, pričom organizátori absolútne nezvládli zabezpečiť poriadok. Do arény tak privolali policajné zložky, ktoré podujatie pred hlavným zápasom Rigters – Ben Saddik ukončili. Fanúšikov sa snažil upokojiť aj samotný Wrzosek, dav bol ale tak rozbesnený, že jeho výzvu ignoroval.

 

 

„GLORY hlboko ľutuje, že galavečer 80 prerušili ľudia, ktorí prejavovali známky nebezpečného správania. Nikdy neschvaľujeme konanie, ktoré ohrozuje iných fanúšikov, ktorí si na naše akcie prídu užiť večer vrcholového športu. Na žiadosť polície v meste Hasselt sme po 2. kole zápas Hari – Wrzosek zastavili. Ospravedlňujeme sa našim priaznivcom, ktorí sa nedočkali konca tohto zápasu a hlavného ťaháku, ako aj športovcom, ktorí poctivo trénovali a nemohli sa ukázať. Bojové umenia sú športom rešpektu a spravodlivého súťaženia v ringu a mimo neho,“ znie oficiálne stanovisko spoločnosti.

 

 

Bojové športy dlhodobo bojujú s nálepkou barbarských a hoci sa vo svete tešia obrovskej popularite, takéto incidenty dodajú kritikom silnejšie argumenty. Vedenie organizácie Glory tak čaká veľa práce, aby napravilo svoju pošramotenú povesť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies