Frešo nepodpísal prenájom pozemkov Karpatskému spolku

NETKY.SK • 7 November 2015, 19:04 • 2 min
Frešo nepodpísal prenájom pozemkov Karpatskému spolku

BRATISLAVA - Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo nepodpísal poslancami schválené uznesenie o prenájme pozemkov takzvaných muničných skladov v Záhorskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informovala tlačová tajomníčka Bratislavského samosprávneho kraja Veronika Beňadiková. „Využil som svoje zákonné právo, ktoré mi dovoľuje nepodpísať zastupiteľstvom prijaté uznesenie o prenájme lesných pozemkov. O svojich dôvodoch budem informovať poslancov zastupiteľsta na najbližšom pracovnom zasadnutí zastupiteľstva," povedal Frešo.


Zákon o samospráve vyšších územných celkov dovoľuje predsedovi samosprávneho kraja nepodpísať schválené uznesenie, pokiaľ sa domnieva, že je to pre kraj nevýhodné. ,,Za také sa dá považovať aj prenajatie pozemkov neznámemu občianskemu združeniu, ktoré bolo schválené Zastupiteľstvom BSK 28. októbra," uviedla Beňadiková s tým, že výhercom elektronickej aukcie o prenájom prebytočného majetku – nehnuteľnosti, nachádzajúcej sa v katastrálnom území Záhorská Bystrica sa stalo občianske združenie Karpatský turistický spolok. Predsedovo veto môžu poslanci BSK prelomiť na najbližšom zastupiteľstve BSK trojpätinovou väčšinou všetkých poslancov.

 

Poslanecký klub SaS - OKS - DÚ-Zmena zdola v Zastupiteľstve Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa 3. novembra obrátil na predsedu BSK Pavla Freša s výzvou, aby nepodpísal uznesenie z októbrového zastupiteľstva, ktorým bol odsúhlasený dlhodobý nájom nehnuteľností v katastrálnom území mestskej časti Bratislava - Záhorská Bystrica víťazovi verejnej obchodnej súťaže - Občianskemu združeniu Karpatský turistický spolok. Toto občianske združenie vzniklo podľa predsedu poslaneckého klubu Vladimíra Slobodu a podpredsedu poslaneckého klubu Ondreja Dostála až po vyhlásení súťaže a nie je vôbec známe, kto za ním stojí. ,,Vzhľadom na vyššie uvedené považujeme za potrebné, aby sa zastupiteľstvo BSK k tejto téme vrátilo a rozhodlo o budúcom využití areálu tak, aby bolo jasné, komu, na aký účel a za akých konkrétnych podmienok budúceho využitia predmetnú nehnuteľnosť prenecháva. Preto Vás vyzývame, aby ste uvedené uznesenie zastupiteľstva nepodpísali a v prípade, že tak urobíte, aby ste nepodpísali zmluvu o nájme s Karpatským turistickým spolkom," uviedli Sloboda a Dostál vo výzve Frešovi.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies