Francúzsky Spiderman na protest proti dôchodkovej reforme zdolal ďalší mrakodrap

NETKY.SK • 19 Apríl 2023, 19:30 • 2 min
Francúzsky Spiderman na protest proti dôchodkovej reforme zdolal ďalší mrakodrap

PARÍŽ - Builderingový lezec Alain Robert, známy ako francúzsky Spiderman, v stredu vyliezol v Paríži na 38-poschodový mrakodrap, aby tak vyjadril svoju podporu obyvateľom, ktorí nesúhlasia s reformou dôchodkového systému.

slovakia

left justify in out

Robert (60) zdoláva výškové budovy bez použitia lán a istenia, používa iba holé ruky a pár lezeckých topánok. "Som tu, aby som vyjadril svoju podporu tým, ktorí sú proti dôchodkovej reforme," povedal lezec pred začiatkom výstupu na 160-metrový mrakodrap Tour Alto v parížskej štvrti La Défense. "Som tu, aby som povedal (prezidentovi) Emmanuelovi Macronovi, aby sa vrátil späť na Zem... lezením bez istenia," dodal.

 

img

 

Robert uviedol, že dôchodková reforma, ktorú Macron cez víkend podpísal, znamená, že v kombinácii so stratou príjmu v dôsledku pandémie covidu bude musieť pracovať a liezť dlhšie. Na základe predmetnej reformy sa vo Francúzsku zvýšil vek odchodu do dôchodku zo 62 na 64 rokov. Francúzsky Spiderman je známy svojimi výstupmi na výškové budovy po celom svete. Medzi jeho odvážne výkony patrí aj výstup na vrchol najvyššej budovy sveta – na mrakodrap Burdž Chalífa v Dubaji. Svoje výstupy zvyčajne robí bez povolenia a bol z tohto dôvodu už niekoľkokrát zatknutý. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies