Francúzsky prezident sa rád parádi: Za tri mesiace minul na mejkap desaťtisíce eur

NETKY.SK • 25 August 2017, 14:45 • 2 min
Francúzsky prezident sa rád parádi: Za tri mesiace minul na mejkap desaťtisíce eur

PARÍŽ - Francúzsky prezident Emmanuel Macron minul za tri mesiace svojho pôsobenia v úrade 26.000 eur na mejkap. Potvrdila to dnes jeho kancelária s tým, že sa pokúša nájsť menej finančne náročnú alternatívu.

slovakia

left justify in out

Správu o vysokých nákladoch, ktoré stojí kozmetická úprava prezidentovej tváre, zverejnil francúzsky časopis Le Point. Uvedená suma podľa neho zahŕňa finančnú odmenu pre vizážistu na voľnej nohe, ktorý robí Macronovi mejkap počas televíznych vystúpení a zahraničných ciest.

 

Časopis však zároveň zdôraznil, že nový šéf Elyzejského paláca na tento účel míňa menej než jeho predchodca Francois Hollande. Ten zamestnával vizážistu na plný úväzok, ktorému platil okolo 10.000 eur mesačne.

 

Článok časopisu Le Point napriek tomu vyvolal vlnu kritiky na Macronovu adresu. Odhalenie navyše prichádza v období, keď prieskumy z posledných týždňov zaznamenali prudký pokles popularity francúzskeho prezidenta. Podľa agentúry AP pokles súvisí s nepopulárnymi rozpočtovými škrtmi a reformami pracovného trhu, ktoré presadzuje Macronova vláda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies