Francúzsko zintenzívni pátranie po troskách lietadla v okolí ostrova Réunion

NETKY.SK • 7 August 2015, 06:33 • 2 min
Francúzsko zintenzívni pátranie po troskách lietadla v okolí ostrova Réunion

PARÍŽ - Po náleze úlomku krídla na ostrove La Réunion, ktorý s veľkou pravdepodobnosťou patrí nezvestnému lietadlu spoločnosti Malaysia Airlines linky MH370, Francúzsko zintenzívni pátranie po ďalších častiach stroja.

slovakia

left justify in out

Od dnešného dňa bude oblasť okolo odľahlého ostrova v Indickom oceáne, ktorý je zámorským regiónom Francúzska a EÚ, prehľadávať lietadlo a presunú sa tam ďalšie sily francúzskeho námorníctva. Do pátrania po troskách bude zapojená aj miestna polícia, oznámil vo štvrtok večer francúzsky minister obrany Jean-Yves Le Drian.

 

Podľa spoločného vyhlásenia ministrov obrany, dopravy a zámorských území uvedené rozhodnutie bolo prijaté na žiadosť prezidenta a premiéra, ako aj pre potreby vyšetrovania.

 

"Každý nález bude okamžite k dispozícii vyšetrovateľom," uvádza sa vo vyhlásení troch francúzskych rezortov.

Malajzijský premiér Najib Razak v stredu oznámil, že časť krídla objavená minulý týždeň na ostrove Réunion pochádza z lietadla Boeing 777-200ER spoločnosti Malaysia Airlines s 239 ľuďmi na palube, ktoré zmizlo 8. marca 2014 nad Indickým oceánom počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Podľa neho to "nezvratne potvrdil" medzinárodný tím expertov.

 

Parížska prokuratúra však krátko nato jeho slová relativizovala, keď uviedla, že úlomok s "veľkou pravdepodobnosťou" pochádza z nezvestného boeingu, no musí to potvrdiť ďalšie skúmanie v laboratóriu pri Toulouse.

 

Tieto protichodné tvrdenia rozhnevali príbuzných čínskych obetí, ktorí vo štvrtok usporiadali protest pred sídlom Malaysia Airlines v Pekingu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies