Francúzskeho lekára odsúdili za tajné filmovanie pacientok

NETKY.SK • 4 Október 2012, 06:21 • 2 min
Francúzskeho lekára odsúdili za tajné filmovanie pacientok

Francúzskeho lekára odsúdili za tajné filmovanie pacientok - Ekonomika Nemenovaného francúzskeho lekára odsúdili na trojmesačné väzenie a finančnú pokutu vo výške 1600 eur kvôli tomu, že tajne filmoval intímne partie svojej ženskej klientely. Podľa inform

slovakia

left justify in out

img

Nemenovaného francúzskeho lekára odsúdili na trojmesačné väzenie a finančnú pokutu vo výške 1600 eur kvôli tomu, že tajne filmoval intímne partie svojej ženskej klientely.

Podľa informácií, ktoré v stredu uviedol belgický denník La Derniere Heure, trestný súd v Saint-Etiene odsúdil 50-ročného všeobecného lekára za "útok na intimitu súkromného života," keď mu dokázali, že skrytou kamerou snímal intímne partie pacientok bez ich vedomia a súhlasu. 

Skrytú a funkčnú kameru, nainštalovanú pod stoličkou lekára náhodou objavila jedna z jeho návštevníčok, ktorá túto skutočnosť oznámila úradom.

Lekár dostal jednomesačný dištanc na výkon svojho povolania a následné vyšetrovanie ukázalo, že kameru používal minimálne od roku 2009. Snímky, ktoré vyšetrovatelia objavili, totiž pochádzali z obdobia od januára do novembra 2009. 

Lekár sa podľa jeho advokátky k voyeurstvu priznal a svoju vášeň pre tajné "podsukňové" filmovanie motivoval ako "osobné chvíľkové zlyhanie". Na súde mu to nepomohlo. Ani slová jeho advokátky, ktorá poukázala, že natočené snímky dotyčný lekár nerozširoval a mal ich iba pre svoju osobnú potrebu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies