Výstavný projekt Naturálie predstavuje mladých umelcov z košickej scény

NETKY.SK • 20 December 2022, 17:00 • 2 min
Výstavný projekt Naturálie predstavuje mladých umelcov z košickej scény

BRATISLAVA - Bratislavská White & Weiss Gallery uzatvára rok výstavným projektom s názvom Naturálie. Predstavuje ním dve mladé umelkyne a umelca zo silnej košickej scény, absolventov Katedry výtvarných umení a intermédií na Fakulte umení Technickej univerzity v Košiciach.

slovakia

left justify in out

"Okrem generačnej a lokálnej príslušnosti sa osobitým spôsobom zaoberajú otázkami krajiny, prírody, prírodnín a skamenelín," približuje galéria tvorbu Denisy Dováľovej (1991) a Moniky Germuška Vrancovej (1985), ktorých hlavným médiom sú maľba a 3D realizácie, a výskum prírodnín Michala Machciníka (1989). "Obidve maliarky programovo volia vizuálny jazyk na hranici figuratívnosti a abstrakcie. Ich spoločnými znakmi sú štylizovaná krajina, čisté plochy a fragmenty prírody," hovorí kurátor Vladimír Beskid. Predstavuje aj umelecké zameranie Michala Machciníka. "Je zberateľ a výskumník, kombinátor a archeostalker. Z putovania krajinou prináša model 'postklasickej vedy'. Vznikajú tak osobité série objektov," dodal. Výstava sa koná v spolupráci s Galériou Jána Koniarika v Trnave. Potrvá do 27. januára 2023. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies