Francúzske ženy protestovali proti sexuálnemu obťažovaniu

NETKY.SK • 29 Október 2017, 18:37 • 2 min
Francúzske ženy protestovali proti sexuálnemu obťažovaniu

PARÍŽ - V jedenástich francúzskych mestách sa v nedeľu konali protesty žien proti sexuálnemu zneužívaniu a obťažovaniu. Demonštrácie pod heslom "Mňa tiež" (#MeToo) zorganizovala francúzska feministická organizácia Les effronté-e-s.

slovakia

left justify in out

"Sú nás tisíce a tisíce, ktoré musíme žiť, stlmiť úder, stráviť ho a zvládnuť nezriedka traumatizujúce zážitky," uvádza sa vo vyhlásení skupiny vyzývajúcom k protestom. V Paríži sa zišlo niekoľko stoviek demonštrantiek na Námestí Republiky, ktoré je obvyklým miestom konania rôznych protestných zhromaždení, informovala agentúra AP.

 

Podľa štatistík sa vo Francúzsku stane každoročne obeťou znásilnenia alebo pokusu o znásilnenie viac ako 80.000 dospelých žien. Len približne desať percent z nich to však nahlási úradom. Francúzska vláda minulý týždeň navrhla zákon, ktorý by umožnil trestať obťažovanie žien na uliciach miest finančnými pokutami.

 

Protesty Francúzok motivoval rozsiahly škandál okolo známeho hollywoodskeho producenta Harveyho Weinsteina, ktorého v posledných týždňoch obvinili zo sexuálneho obťažovania desiatky žien.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies