Francúzske letectvo zaútočilo na ciele v Iraku

NETKY.SK • 25 September 2014, 14:27 • 2 min
Francúzske letectvo zaútočilo na ciele v Iraku

PARÍŽ - Francúzske bojové lietadlá uskutočnili dnes vzdušné útoky na ciele v Iraku. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie francúzskej vlády.

slovakia

left justify in out

"Dnes ráno sme uskutočnili nálety v Iraku," povedal bez uvedenia ďalších podrobností hovorca francúzskej vlády Stéphane Le Foll.

 

Išlo o prvé útoky francúzskych stíhačiek v Iraku od 19. septembra, kedy sa Francúzsko zapojilo do vzdušnej ofenzívy Spojených štátov namierenej proti sunnitskej militantnej organizácii Islamský štát (IS), ktorá v Iraku a Sýrii zaznamenala v priebehu niekoľkých mesiacoch veľké územné zisky.

 

Podľa francúzskeho ministra obrany Jeana-Yvesa Le Driana zvažuje Francúzsko aj účasť na náletoch proti cieľom Islamského štátu v Sýrii, pričom šéf francúzskej diplomacie Laurent Fabius sa už tento týždeň vyjadril, že neexistujú právne prekážky, ktoré by v tom Parížu bránili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies