V centre pre migračných pracovníkov vo Francúzsku vypukol požiar, vyhasol jeden život

NETKY.SK • 16 December 2016, 14:23 • 2 min
V centre pre migračných pracovníkov vo Francúzsku vypukol požiar, vyhasol jeden život

PARÍŽ - Francúzska polícia vyšetruje požiar, ktorý vypukol dnes nadránom v centre pre migračných pracovníkov neďaleko Paríža a vyžiadal si život jedného človeka. Niekoľkým ďalším osobám spôsobil zranenia a vynútil si evakuáciu okolo 300 ľudí.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra uviedla, že požiar sa rozhorel okolo 03.30 h SEČ v meste Boulogne-Billancourt ležiacom západne od Paríža.

 

 

Tlačové oddelenie parížskych hasičov oznámilo, že "pred istou smrťou" zachránili šesť ľudí, keď ich dostali z budovy pomocou rebríkov. Trinásť ďalších osôb utrpelo menej závažné zranenia, keďže sa nadýchali jedovatého dymu. Takmer 300 ľudí hasiči evakuovali a následne požiar rýchlo zlikvidovali. Polícia neskôr uviedla, že jeden človek zomrel, ale podrobnosti neposkytla.

 

Polícia tiež informovala, že traja ľudia utrpeli vážne zranenia, keď vyskočili z horných okien budovy, aby unikli plameňom. Nie je jasné, či človek, ktorý zomrel, sa nachádzal medzi týmito troma osobami.

 

Premiér Bernard Cazeneuve v odkaze zverejnenom na Twitteri prisľúbil dôkladné vyšetrovanie a vyjadril "solidaritu" s obeťami.

Vyšetrovatelia musia zistiť, či bol požiar podpaľačstvom, teda úmyselným trestným činom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies