Francúzska energetická spoločnosť EDF plánuje expanziu mimo Európy

NETKY.SK • 22 September 2015, 11:02 • 2 min
Francúzska energetická spoločnosť EDF plánuje expanziu mimo Európy

PARÍŽ - Francúzska štátna energetická spoločnosť EDF plánuje expanziu v oblasti výroby energie z obnoviteľných zdrojov mimo Európy. Povedal to v rozhovore pre utorkové vydanie denníka Les Echos generálny riaditeľ EDF Jean-Bernard Levy.

slovakia

left justify in out

Konštatoval, že EDF má sotva 5 % aktív mimo Európy, v ktorej je však slabý ekonomický a demografický rast. Dodal, že EDF zostane na svojich hlavných trhoch, a to vo Francúzsku, Británii a Taliansku, ale zároveň chce budovať svoje podnikanie v zahraničí.


"Do roku 2030 chceme mať významnú prítomnosť v troch až piatich krajinách mimo Európy, hlavne v oblasti solárnej a veternej energetiky," povedal Levy pre denník. Spoločnosť EDF podľa neho chce významne zrýchliť svoje investície v segmente výroby energie z obnoviteľných zdrojov.

 

Cieľom firmy je do roku 2030 zvýšiť produkciu z obnoviteľných zdrojov v Európe z terajších 28 na 50 gigawattov, povedal jej šéf. V roku 2014 EDF vyrábala 82 % elektriny v jadrových elektrárňach, 8 % vo vodných elektrárňach a 5,7 % z iných obnoviteľných zdrojov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies